top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Ispanaklı Enchilada

454897

Meksika mutfağına bir kez dalınca içinde çıkılamıyor. Birbirinden lezzetli Meksika yemekleri mutfağı mis gibi kokutuyor ve eşsiz lezzetler sofrada insanın başını döndürüyor. Bu muhteşem lezzetleri de elbette en güzel şekilde Yemek Aşkı’nda okuyabiliyorsunuz. Bu tarifimiz sadece lezzet ve görüntü olarak değil aynı zamanda ismen de Meksikalı. Aslında lavaşın arasına sarıp dürüm yaptığımız her şeye enchilada diyebiliriz. Eşinize dostunuza tarifi anlatırken enchilada sözcüğü yerine dürüm tercih edebilirsiniz. Ben “valla ne olsun, hafta sonu da sofrayı Meksika yemekleri ile donattım, mis gibi enchilada yaptım” benzeri cümleler kurup bir miktar da hava atmayı sevdiğim için bu sözcüğü kullanmayı tercih ediyorum, sizi bilemem. Birlikte hazırlamaya başlayalım. Önce malzemelere göz atalım:

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Yarım bardak gelecek şekilde ince kıyılmış taze soğan

2 diş sarımsak, dövülmüş

1 paket donmuş veya 300 gram güzelce yıkanmış, süzülmüş ve doğranmış ıspanak

1 bardak az tuzlu beyaz peynir veya lor peyniri

Yarım bardak krema

2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Arzu ettiğiniz kadar lavaş ekmeği

3 yemek kaşığı zeytin yağında 1 yemek kaşığı unu kavurup, 3 tatlı kaşığı domates salçası ilave edip, birer çay kaşığı kekik, pul biber, tuz ve karabiber ekleyerek hazırlayacağınız sos

4512289

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtarak işe başlayın.

Tereyağını (veya margarini) orta ateşte eritin. Sarımsak ve taze soğanları ilave edip birazcık pişirin. Renk değiştirecek kadar kavurmayın. Hemen ardından ıspanakları ilave edip 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alın ve beyaz peynir, krema ve 1 bardak kaşar peynirini içine karıştırın.

Orta boy bir tavada lavaş ekmeklerini 10-15 saniye kadar ısıtın. Isıttığınız her lavaşın içine ıspanak karışımını yayın ve dürüm haline getirin. Fırına koyacağınız borcamın içine dizin. Zeytin yağlı, unlu, salçalı sosu üzerine dökün. En üste de kalan kaşar peyniri rendesini serpiştirin ve fırınlayın.

15-20 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin. Peynir kızarmaya başlayıp sos da kabarcıklanınca fırından alın 1-2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page