top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Izgara Karides Kokteyli

karides1

Yazın gelişi sadece deniz, kum, güneş ve soğuk içeceklerden anlaşılmıyor. Çevreden, bilhassa yazlık bölgelerden yükselen mangal dumanı da önemli bir işaret. Mangalın yanında lezzetli deniz ürünlerinin tüketimindeki artış da bir diğer gelişme. Elbette mangal ateşi işin içine girdi diye mutlaka mangal yakmanız gerekmiyor. Tüm tariflerde olduğu gibi bu tarifte de herhangi bir pişirme yöntemi ile sınırlı değilsiniz. Arzu ederseniz tavada veya dumansız, kokusuz, elektrikli ızgarada veya vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorsanız mangalda hazırlayabileceğiniz harika bir tarif. Karides sevmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Ayıklanmamış hali denizde dolanan bir böceğe benzediği için mesafeli yaklaşan mutlaka vardır. Ancak yemlik karidesten jumbo karidese kadar, her boy karidesin o eşsiz lezzetine mesafeli yaklaşmak neredeyse imkansız. Malzemelerde göreceğiniz gibi, tarifte orta boy karides kullanılıyor. Az önce de belirttiğim gibi burada da kendinizi sınırlandırmayın. Jumbo karides de kullanabilirsiniz, maddi açıdan daha az hasar verici olacağı için yemlik karides de kullanabilirsiniz. Tercih ve damak tadı sizin. Malzemelere geçelim ve ister aperatif, ister ara sıcak, ister ana yemek olarak kullanabileceğiniz bu yemeği birlikte hazırlayalım.

karides2

MALZEMELER:

Çeyrek bardak zeytin yağı

Çeyrek bardak limon suyu

3 yemek kaşığı taze maydanoz, doğranmış

1 yemek kaşığı kadar dövülmüş sarımsak

Karabiber

Kırmızı pul biber (opsiyonel)

Yarım kilo orta boy karides

karides3

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir kasede zeytin yağı, limon suyu, maydanoz, sarımsak ve karabiberi karıştırın. Eğer kullanacaksanız kırmızı pul biber de ilave edip renkli ve güzel kokan bir sos hazırlayın. Karidesleri bu sosa ekleyin, iyice bulayın ve kasenin ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında en az 30 dakika marine edin.

Marine ettiğiniz karidesleri eğer tavada yapacaksanız marine sosunun içinden ayrı bir yere alıp üzerindeki fazlalık sosu temizleyin. Karidesler sosla yağlandığı için tavada ekstra yağ kullanmanıza gerek yok. Fakat isterseniz bir miktar tereyağı eritip, o şekilde pişirebilirsiniz.

Karidesleri eğer ızgarada veya mangalda yapacaksanız. Mangal hazırlanırken marine ettiğiniz karidesleri şişe dizebilirsiniz. Şişe yeşil biber, domates gibi ilave malzemeler kullanabilirsiniz.

Tava, ızgara veya mangalda pişirdiğiniz karidesleri servis tabağına alıp 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

karides4

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page