top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Jalapenolu Quesadilla

1127835

Quesadilla en sevdiğim Meksika yemeklerindendir. Genel olarak Meksika’da ve ABD’de ise Teksas eyaleti çapında bolca yapılır. Bu sayfalarda daha önce Teksas Quesadilla adıyla benzer bir tarife mutlaka denk gelmişsinizdir zaten, eminim. Quesadilla mutlaka acı olmalıdır ve en sık kullanılan malzemesi de jalapeno biberidir. Bu bakımdan az sonra okuyacağınız tarif ile daha önce vermiş olduğum tarif arasında büyük farklar bulunmadığını söyleyebilirim. Yine de niye bilmiyorum, belki yeni denediğim için, bu tarif daha lezzetli geldi bana. Kararı elbette siz vereceksiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

6 adet jalapeno biberi (veya her biberi 5 dilim turşu gibi düşünürsek 30 dilim jalapeno biber turşusu, iyice kurutulmuş)

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

2 adet tortilla ekmeği

2 yemek kaşığı krem peynir, oda sıcaklığında bir süre beklemiş

Yarım bardak gelecek şekilde kaşar veya çedar peynir rendesi

1 paket mısır cipsi mesela doritos

4460405

HAZIRLANIŞI:

Fırın rafını üstteki ısı kaynağından 15 cm kadar uzağa ayarlayın. Tepsiye alüminyum folyo yayın. Jalapeno biberlerini üzerine dizin ve 10 dakika kadar fırında kavurun. Kavrulan biberleri hava almayacak bir kaba veya ağzı kapanabilir plastik bir poşete koyun ve 20 dakika kadar o sıcaklıkla ve buharla yumuşamasını sağlayın. Eğer turşu değil taze jalapeno kullanıyorsanız buharla soyulan kabuklarını iyice soyup, çıkartıp biberleri dilimleyin.

Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin. Yumuşayan tereyağının yarısını her tortilla ekmeğinin bir tarafına güzelce sürün. Krem peynirin yarısını da diğer tarafına sürün. Jalapeno biberlerinin, peynir rendesinin ve cipslerin de yarısını her tortilla ekmeğinde krem peynir olan tarafa serpiştirin. Tereyağı sürdüğünüz kısım dışarıda kalacak şekilde katlayıp kapatın. Kalan malzemeler ile diğer quesadillayı da hazırlayın.

Tortillanın sığacağı kadar büyüklükte bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tortilla ekmeğini altın sarısı renge kavuşana kadar 2-3 dakika civarı kızartın. Sıcak sıcak dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page