top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Jambonlu Bezelyeli Makarna

906817

Basit malzemelerle hızlı bir akşam yemeği için ihtiyacınız olan her şey yine burada. Bildiğimiz bol malzemeli makarnalardan pek bir farkı yok. Alışık olmadığımız malzemelerden biri bezelye, diğeri de yemeğe tuz katmak yerine tuzu verecek olan tulum peyniri. Daha önce mutlaka tuzlu tulum peyniri ilave ederek makarna yemişsinizdir. Lezzetinden emin olabilirsiniz. Malzemeleri yazarken tulum peyniri ile ilgili özellikle çeşit belirtmedim. Kimi Bergama tulumuna bayılırken kiminin ağız tadına uymayabiliyor. Tuz verecek olan tulum peyniri dedim ancak tuzlu sevmeyen de var. Bu yüzden burada önemli olan tek şey peynirin tulum peyniri olması. Gerisi sizin damak tadınıza kalmış. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

1 paket spagetti

1 yemek kaşığı zeytin yağı

100 gram hindi jambon, küçük parçalar halinde doğranmış

Yarım kuru soğan, doğranmış

1 diş sarımsak, dövülmüş

400 gram domates sosu (1 şişe domates sosu genellikle 800 gram oluyor, yani yarısı)

1 çay kaşığı kadar ince kıyılmış maydanoz

Bir tutam kuru fesleğen

Bir tutam karabiber

1 konserve bezelye, süzülmüş ve yıkanmış

Çeyrek bardak gelecek şekilde rendelenmiş veya parçalanmış tulum peyniri

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir tencere az tuzlu suyu yüksek ateşte kaynatın. Spagettileri al dente kıvamına gelene dek, 8-10 dakika civarı haşlayın ve süzün.

Makarnalar kenarda beklerken tencerede zeytin yağını orta ateşte kızdırın. Jambon, soğan ve sarımsağı kavurun. Kavrulduktan sonra domates sosunu ilave edin. Maydanoz, fesleğen ve karabiberi de ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını iyice kısın ve 20-30 dakika ağzı kapalı bir şekilde pişirin. Pişerken ara ara karıştırın. Bezelyeleri de ilave edin. Bezelyeli sos piştikten sonra makarnayı tencereye alıp iyice karıştırın.

Yemeğiniz sıcak sıcak hazır olduktan sonra tulum peynirini serpiştirip erimesini bekleyin. Tencereye peyniri serpmek istemezseniz servis ederken her tabağa ayrı ayrı da serpebilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page