top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Jambonlu Peynirli Casserole


cheesy ham

Yine değişik bir güveç tarifi. Casserole ismini kullanmaktan vazgeçmeyip güvece hava katmayı sürdüreceğim. Güveç deyince aklıma niyeyse hep patlıcanlı kıymalı yemekler geldiği için öyle adlandırmaktan uzak durmaya çalışıyorum. Tadı damağınızda kalacak, kıvamı ilginç ama güzel bir casserole bu. Normal tarifte kaşar peynirinin yanında bir miktar da parmesan peyniri kullanılıyor. Parmesan yerine tuzsuz lor dışında istediğiniz herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz. Peynirin tuz oranına göre miktarını azaltabilirsiniz. Size kalmış. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

1 kilo patates, küp küp doğranmış

250 gram tavuk, hindi veya dana jambon, dilimlenmiş

1 bardak kremalı herhangi bir çorba veya makarna sosu, kıvamlı olması için normalde kullanılandan daha az su kullanarak hazırlamalısınız

1 paket krema

2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

1 bardak (biraz daha az veya fazla da olabilir) parmesan peyniri veya arzu ettiğiniz herhangi başka bir peynir, rendelenmiş veya küçük parçalara ayrılmış

HAZIRLANIŞI:

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayın. Küçük bir tavada jambonları az yağda kısa süre kızartın. Fırın tepsisini de güzelce yağlayın.

Büyük bir kasede doğradığınız patatesleri, kızarttığınız jambonları, çorbayı (veya sosu), kremayı ve kaşar peynirini güzelce karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra fırın tepsisine dökün. Üzerine parmesan veya diğer hangi peyniri kullanıyorsanız onu serpin.

1 saat civarı önceden ısıttığınız fırında, kahverengi ve kabarcıklı olana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page