top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kabaklı Ispanaklı Karides Florentin

2652868

Bol sebzeli, muhteşem aromalı, inanılmaz lezzetli bir tarife ben hazır değildim bu yüzden sizin hazır olup olmadığınızı soramıyorum. Okurken, hazırlarken ve bilhassa yerken kendimden geçtim. İnce ince, makarna gibi doğranmış kabaklar, sarımsak, ıspanak ve en önemlisi lezzetli yemlik karidesler birleşince, akşam yemeğinizi standartların çok üzerine çıkaracak, çıtayı çok yukarı koyacak bir lezzete kavuşacaksınız. Elbette nasıl kavuşacağınızı öğrenmek için okumaya devam etmeniz ve malzemeleri hazırlamaya başlamanız gerekiyor. Haydi bakalım.

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytin yağı

2 kabak, çubuk makarna gibi ince ince doğranmış

Yarım kuru soğan, ince kıyılmış

1 yemek kaşığı ince kıyılmış sarımsak

Yarım çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı (ayrıca hazırlanmış)

400-450 gram yemlik karides (jumbo da olur ama 400 gram jumbo karides sayıca yeterli olmayabilir)

1 çay kaşığı dövülmüş sarımsak

200 gram küçük boy ıspanak, güzelce yıkanmış ve doğranmış

1 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Tuz ve karabiber

4474077

HAZIRLANIŞI:

1 yemek kaşığı tereyağını ve zeytin yağını büyük bir tavada orta ateşte kızdırın. Soğan, sarımsak, yarım çay kaşığı tuz ve kabakları yağda güzelce karıştıra karıştıra pişirin. 5 dakikanın ardından kabakları bir kaseye alın ama ocağın altını kapatmayın.

2 yemek kaşığı ayrıca hazırladığınız tereyağını aynı tavaya alın ve kızdırın. Dövülmüş sarımsak ile karidesleri 3-4 dakika kadar kavurun. Ardından ıspanak, limon suyu, kırmızı pul biber, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edin. Ispanaklar solup yumuşayana dek karıştırarak pişirin. Karidesler de ıspanaklar da olduktan sonra ocağın altını kısın ve kabakları tavaya geri alın. 3-4 dakika kadar kısık ateşte tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Mis gibi kokusunu içinize çekin, ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page