top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kahvaltı Çörekleri


breakfast biscuits

Lezzetli kahvaltılıklara devam edelim. Fast food tükettiğimiz mekanlarda sıklıkla karşımıza çıkan, “biscuit” adını görünce alışık olduğumuz bisküvilerden sandığımız ancak yoğun kıvamlı bir ekmekten farklı bir şey olmayan ve en nihayetinde bu upuzun cümleye konu olan bu hamur işi, kahvaltılık malzemeler ile harika olacak. Çörek hamurunu hazırlama kısmı biraz vakit alabilir, önlemlerimizi alalım. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

300 gram kefirli çörek hamuru (tarifi aşağıda)

  1. 2 bardak un

  2. 2 çay kaşığı kabartma tozu

  3. 1 çay kaşığı tuz

  4. 7 yemek kaşığı gelecek şekilde buzdolabından yeni çıkmış, sert, tuzsuz margarin

  5. 3/4 bardak kefir (veya 1 bardak ılık süte 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip iki dakika bekleyin, kefir yerine kullanın)

  6. Üzerine fırça ile sürmek için 2 yemek kaşığı kefir daha

  7. Un, kabartma tozu ve tuzu büyük bir kaba koyup iyice karıştırın. Margarin parçalarını karışıma ilave edip iyice karıştırın ve çırpın. 5 dakika kadar çırptıktan sonra karışımın kırıntılı olduğunu göreceksiniz. O şekilde bırakın. Bu yağlı un karışımının ortasına bir çukur açıp içine 3/4 bardak kefiri dökün. İyice emene kadar karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeye alıp hafifçe vura vura dikdörtgen bir şekil verin. Büyük dikdörtgen hamuru üç eşit ve küçük dikdörtgen olacak şekilde katlayın (yorgan katlar gibi) ve ters çevirin. Dökülen kırıntıları hamura ilave edin ve tekrar büyük dikdörtgen şekline getirin. Toplamda üç kere bu işlemi yapmış olmak için iki kere daha tekrarlayın. Hamuru 1, 1 buçuk santim kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Toplam da 12 adet yuvarlak çörek çıkacak şekilde kesin. Her yuvarlak hamurun ortasına parmağınızla bastırın.

400 gram salam

5 yumurta

Çeyrek bardak süt

3 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış margarin

10 dilim peynir (kaşar veya çedar)

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayın. Yağsız pişirme kağıdına çörek hamurlarını aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin. 8-10 dakika arası altın sarısı renk alana kadar fırında pişirin.

Bir tavada salamları orta ateşte kızartın. Büyük bir kasede ise yumurtaları ve sütü iyice çırpın. Kızaran salamları tavadan alın, aynı tavaya yumurtayı döküp arzu ettiğiniz şekilde pişirin.

Fırında pişmiş ve güzelce kabarmış çörekleri ortadan kesin. İçini hafifçe yağlayın. Yumurta, salam ve peynir dilimini yerleştirin. Kalan çörekleri de bu şekilde hazırlayın. Sıcak şekilde servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page