top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kahvaltılık Peynirli Ekmek Tarifi

Kolay ve pratik olarak hazırlanan çok lezzetli Kahvaltılık Peynirli Ekmek Tarifi, videolu ve yazılı anlatımıyla Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmuştur. Kahvaltı sofralarınızın yanı sıra, ani gelen konuklarınız için de çok çabuk hazırlayacağınız bir ikram olacaktır.

Çocukların da severek tüketeceği bu tarifle, evdeki bayat ekmeklerinizi de en güzel şekilde değerlendirip israfını önleyebilirsiniz. Kahvaltılık Peynirli Ekmek Tarifi, Nefis Yemek Tarifleri 2 YouTube kanalı tarafından sesli anlatımlı olarak hazırlanıp paylaşılan videodan izlenebilir. Ayrıca , yapımı için gerekli olan malzemelerin ölçülü listesi ve hazırlanış aşamaları, aşağıda yazılı olarak da verilmiştir.

Kolay gelsin.

Videolu Anlatım


Malzeme Listesi

  1. 10 adet ekmek dilimi

Harcını hazırlamak için;

  1. 1,5 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

  2. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  3. 1 adet yumurta

  4. 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  5. 1 adet ince doğranmış kırmızı kapya biber

  6. 2 adet ince doğranmış yeşil sivri biber

  7. 2 – 3 dal doğranmış maydanoz

  8. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanış Aşamaları

  1. Harcını hazırlamak için; uygun bir kaba alınan 1,5 su bardağı ufalanmış beyaz peynir, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet ince doğranmış kırmızı kapya biber, 2 adet ince doğranmış yeşil sivri biber, 2 – 3 dal doğranmış maydanoz ve damak tadınıza uygun ölçülerde tuz, karabiber, kırmızı pul biber iyice karıştırılır.

  2. Ekmek dilimlerinin üzerine hazırlanan harçtan düzgünce yayarak yerleştirilir.

  3. Tabanına pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirilen dilimler, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.

  4. Fırından alınan peynirli ekmekler, servis tabağına alınarak ikrama hazır hale getirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page