top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kaliforniya Tavuklu Spagetti


kaliforniya

Biraz sarımsak, biraz kırmızı biberli cajun baharatı, biraz domates, biraz da lor peyniri ile makarnaya ve tavuğa lezzet katarken, adına da aksiyon katmak için sanki Kaliforniya eyaletinde böyle yapılıyormuş gibi yapmasam olmazdı. Elbette böyle yapılmıyor ancak tarif benim değil, tarifi uyduran arkadaş da batı sahilinden olduğu için adını değiştirmek istemedim. Malzemelere geçelim de nasıl oluyormuş öğrenelim.

MALZEMELER:

Bir paket spagetti makarna

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet kemiksiz tavuk göğsü, jülyen doğranmış

2 yemek kaşığı ince kıyılmış sarımsak

2 yemek kaşığı kuru fesleğen

2 yemek kaşığı baharat karışımı (kekik, kırmızı biber, tuz, karabiber, paprika)

10 adet çeri domates, doğranmış

2/3 bardak parçalanmış lor peyniri

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir tencerede az tuzlu suyu kaynatın. Makarnayı kaynayan suya ilave edip 5-8 dakika arası al dente kıvama gelene kadar haşlayın ve suyunu süzün.

Büyük bir tavada orta ateşte zeytinyağını kızdırın. Tavuk parçalarını ekleyip kahverengi olana kadar karıştırarak pişirin. Sarımsak, fesleğen, baharat karışımını ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave edin. Tavuklar iyice pişene, domatesler de biraz yumuşayana kadar pişirin. Süzdüğünüz makarnayı tencereye geri alın. Tavada hazırladığınız karışımı üzerine döküp kısık ateşte iyice karıştırın. Sıcak şekilde servis etmeden önce üzerine lor peynirlerini gezdirin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page