top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Karamelize Tavuk


karamelizebaked

Tavuk tariflerinin bu kadar çok olmasının en önemli nedeni, tavuğun tek başına pek bir anlam ifade etmemesi elbette. Kuru kuru yapıldığında çok yavan olan, yemesi keyif vermeyen bir şey tavuk. Bu yüzden çeşit çeşit sosların, aromaların denendiği yüzlerce, binlerce tarif, özel olarak tavukla etkileşime girmekte hep. Bu da daha önce yaptığımız ballı tavuğa oldukça benzemekte. Karamelize işiyle uğraşacağız. Tavuğu karamellemeyeceğiz yani telaşlanmayın. Ayrıca normalde böyle soslu alengirli tavuk tariflerinde hep tavuk göğsü kullanılırken bu tarifte kanat kullanacağız. Farkındayım şimdiden ilginçleşmeye başladı. Malzemelere geçelim o halde.

MALZEMELER:

1 kg tavuk kanat

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım bardak soya sosu

2 yemek kaşığı ketçap

1 bardak (mümkünse küçük bir bardak) bal

1 diş sarımsak, dövülmüş

Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI:

Fırını 190-200 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Kanatların sığabileceği kadar büyük bir borcama kanatları dizin. Yağ, soya sosu, ketçap, bal, sarımsak ve baharatları bir kapta güzelce karıştırın. Kıvama geldikten sonra kanatların üzerine dökün.

Önceden ısıttığınız fırında 1 saate yakın pişirin. Önemli olan üzerindeki sosun karamelize olmasıdır. Bu yüzden 1 saatten önce bu olay gerçekleşirse, yemeği fırından alabilirsiniz.

Fırından aldıktan sonra 2 dk kadar dinlendirin ve servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page