top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Karnıbaharlı Soğanlı ve Yeşillikli Risotto

Birçok çorbadan daha hızlı ama bir o kadar sağlıklı ve lezzetli. Hazırlaması kısa ama yemesi oldukça lezzetli bu risotto, hafta içi yorucu iş günlerinden sonra size ilaç gibi gelecek. Karamelize soğanlar, karnıbahar ve rendelenmiş peynirler muhteşem ve beklenmedik bir kombinasyon yaratıyor ve damak tadınıza uygun eşsiz bir lezzet sunuyor. Malzemelere geçelim:

Malzemeler:

  1. 4 kase sodyumu azaltılmış tavuk veya sebze suyu

  2. 1 bardak su

  3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  4. 1 adet büyük boy kuru soğan, doğranmış

  5. Yarım karnıbahar, irice doğranmış

  6. Bulabilirseniz 1,5 bardak Arborio pirinci veya osmancık pirinci

  7. Yarım bardak beyaz şarap

  8. 1 demet pancar yaprağı veya arzu ettiğiniz başka yeşillikler, kökleri ve sapları ayrılmış, yaprakları ince kıyılmış

  9. 1 kase rendelenmiş peynir (peynir tercihini damak tadınıza göre yapınız)

  10. 1,5 yemek kaşığı kekik

  11. Tuz ve karabiber

Yapılışı:


Küçük bir tencerede tavuk veya sebze suyunu 1 bardak su ile yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyu sıcak tutun.

Bulabildiğiniz en büyük tencerede zeytinyağını orta ateşte kızdırmaya başlayın. Soğanı ekleyip altın sarısı olana kadar, 8 dakika civarı soteleyin. Karnıbaharı ekleyip 2 dakika kadar soteleyin. Pirinci ekleyip onu da opak bir renge kavuşana dek, 1 dakika civarı soteleyin. Şarabı ekleyip malzemelere iyice karışana kadar 2 dakika civarı karıştırın. Sıcak tuttuğunuz yemek suyundan 3/4 kase kadarını ekleyip yemeğin altını kısın ve karıştıra karıştıra iyice pişirin. Pişirmeye devam ederken 15 dakika boyunca yemek suyundan 3/4 kase kadar alıp, sık sık ekleyip sürekli karıştırın. Pirincin çok yumuşamamasına özen gösterin.

Yeşillikleri ekleyip pişirmeye devam edin. Sıcak tuttuğunuz tavuk (veya sebze) yemek suyunun tamamını kullanmak zorunda değilsiniz. Sürekli karıştırırken azar azar bu sudan ekleyin. Karışım krema kıvamına gelene kadar ve pirinç de çok olmamak kaydıyla biraz yumuşayana kadar, 5 dakika daha pişirin. Yemeğinizi ateşten alın. Peynir rendelerini ve kekiği ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Isıtılmış tabaklarınızda servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page