top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Keçi Peynirli Pastırmalı Tavuk Göğüs

345712

Aşırı lezzetli tavuk tariflerine hızlı bir dönüş yaşıyorum bu aralar. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce dolgulu tavuk göğüs işine girişmiştik. Ancak keçi peynirini ilk kez kullandım. Tahmin ettiğimden daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Yine de keçi peynirinin lezzetinden hoşlanmıyorsanız, tuzsuz lordan inek peynirine veya belki teneke peynirine kadar her türlü peyniri kullanabilirsiniz. Bu tarife uygun o güzel aromayı yakalamak için sadece kaşar peynirinden uzak durun, yeterli. Malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

8 yemek kaşığı zeytin yağı (veya başka bir sıvı yağ)

2 çay kaşığı limon suyu

4 diş dövülmüş sarımsak

1 yemek kaşığı kuru kekik

Tuz ve karabiber

4 adet tavuk göğüs

4 dilim keçi peyniri

4 dilim pastırma, önceden tavada güzelce kızartılmış ve yağı süzülmüş

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayın.

Küçük bir kasede yağı, limon suyunu, sarımsağı, kekiği, tuzu ve karabiberi karıştırın. Tavuk göğüslerini ortadan azıcık yarıp bir dilim keçi peyniri ve bir dilim pastırma ile doldurun. Çok açılacak gibi olursa veya malzemeler çok geldiği için doldurduğunuz kısım kapanmazsa, kürdan yardımı ile tutturun. Tavukları fırına atacağınız borcama dizin ve yağlı sarımsaklı limon sulu karışımı üzerinde gezdirin.

Önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika arası iyice pişirin. Tavuklar suyunu salıp için için piştikten ve keçi peyniri de mis gibi eridikten sonra, fırını kapatın ve yemeği 2-3 dakika kadar dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page