top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kinoa Pilavı


953202

Kinoa artık hepimizin hayatına girdi. Çoğumuz “bu ne ya?”dedi, bir kısmımız tiksindi. Görünüş itibariyle pirince, buğdaya, mısır gevreğine filan benzediği için bu tarz yemekler ve/veya yiyecekler yapmak için kullanıldı, istenilen sonuç alınamadı. Aslında kinoa tahıl olmadığı gibi ıspanak, pancar gibi bitkilere daha yakın olduğu için onlara benzer yiyecekler yaparken kullanılması gerekli. Bu tarif ise deminden beri yazdığım şeyleri yalanlarcasına kinoa pilavı. Yemeği yapmaya başlamadan önce, sebze çorbasına ihtiyaç duyacağımız için onu hazırlamak işimizi kolaylaştıracak. Daha önceden yapılmış ve kalmış az bir miktar işimizi görecek ama yeni yapmanız gerekiyorsa da 2 bardak gerekeceği için ona uygun bir şekilde hazırlamaya çalışın. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım bardak gelecek şekilde kuru soğan, doğranmış

2 adet havuç, doğranmış

1 bardak kinoa

2 bardak sebze çorbası

3/4 bardak dövülmüş ceviz

1/4 bardak ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Teflon pilav tenceresinde orta ateşte yağı kızdırmaya başlayın. Soğanları 5 dakika kavurun. Havuçları ekleyin ve 3 dakika daha kavurun. Sebze çorbası ile kinoaları ilave edip kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp ağzını kapatın. 15-20 dakika arası (kinoa yumuşayana kadar) kısık ateşte pişirin.

Piştikten sonra yemeği bir kasede ceviz ve maydanozlar ile güzelce karıştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Küçük kaselere koyup ters çevirip şov yaparak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page