top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kişnişli Pilavlı Tavuk

3344294

Kişniş sevmeyenler saldırıya geçebilir ama bol malzemeli ve lezzetli bu tarifimizde kişniş o eşsiz lezzeti veren önemli unsurlardan biri. Doğru kullanıldığında bir çok yemeğe de güzel bir tat katacağından emin olabilirsiniz. Bizzat deneyip, istediğiniz tadı alamadıysanız tamam ama kişnişe karşı ön yargılı yaklaşmamak en iyi çözümdür.

Bu tarifimiz yine bir tavuk yemeği. Birkaç parça tavuk göğüs ile yapılamayacak yemek yok hakikaten. Yine evde bulunan birçok malzemeyi kullanarak, pilavı da yemekten ayrı değil bizzat yemeğin içinde kullanarak orijinal ve güzel bir lezzet yakalamaya çalışacağız. Bu tarifte birazdan okuyacağınız malzemeler, yemeğin kalabalık bir misafir grubuna yapılacağını düşünerek yazılmış olduğu için, kendinize veya küçük bir aile grubuna yapacaksanız bir miktar azaltmakta fayda var. Sadece tavuk ve pilav değil, yemekte kullanılacak fasulye ve mısır gibi yer kaplayan malzemeler olduğu için, hepsinden küçük bir miktar kullansanız bile yemek oldukça doyurucu ve bol olacaktır. Malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

Çeyrek bardak zeytin yağı

4 adet tavuk göğüs

Yarım bardak un

1 orta boy kuru soğan, doğranmış

1 orta boy kırmızı biber, doğranmış

4 diş sarımsak, dövülmüş

2 bardak tavuk suyu (tavuk göğüsleri doğramadan önce kısa bir süre haşlarsanız enfes tavuk suyuna hemen kavuşabilirsiniz)

300 gram pirinç

800 gram doğranmış domates

1 konserve barbunya (400-450 gram civarı)

1 konserve kuru fasulye (400-450 gram civarı)

1 konserve mısır, suyu süzülmüş

100 gram doğranmış yeşil biber (acı seviyorsanız acı)

Yarım bardak gelecek şekilde doğranmış taze kişniş

1 çay kaşığı tuz

Bir tutam karabiber ve bir tutam kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI:

Zeytin yağını büyük bir tavada orta ateşte kızdırarak başlayın. Tavukları önceden haşladıysanız suyunu ayırın ve tavukları una bulayıp tavaya atın. Kızarttıktan sonra kenara ayırın.

Tavaya soğan, biber ve sarımsakları atın. 5 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Pirinç, domates, fasulye, barbunya, mısır, yeşil biber ve kişnişleri de koyun. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tavukları tavaya geri alın ve ocağın altını kısın. Ağzını sıkıca kapatıp 30 dakika boyunca pişirin. Tavuğun suyu iyice aktığında ve pilavlar olduğunda yemeğiniz hazır.

Ocaktan aldıktan sonra ağzını açıp biraz karıştırıp 1-2 dakika kadar dinlendirin ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

2 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page