top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kokteyl Köfteler

123392

Bugünü saymazsak artık sadece bir gün kaldı ve yılbaşı akşamı sofralarımızı güzel yemeklerle donatacağız. Aklımızda bir sürü yemek, meze ve salata çeşidi vardır eminim ancak yemek öncesi veya sonrası az sonra tarifini okuyacağınız kokteyl köfteler ile misafirlerinizi ve en önemlisi midenizi sevindirmek istersiniz kesinlikle. Hemen malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım kilo kıyma

1 yumurta

2 yemek kaşığı su

Yarım bardak bayat ekmek kırıntısı

3 yemek kaşığı kıyılmış soğan

200 gram kızılcık sosu

3/4 bardak çili sosu veya barbekü sosu

1 yemek kaşığı kahverengi şeker

1 buçuk çay kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 derecede ısıtarak başlayalım. Büyük bir kasede kıyma, yumurta, su, ekmek kırıntıları ve soğanı iyice karalım. İyice yoğurduktan sonra küçük top köfteler hazırlayalım.

Top köfteleri içine pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine özenle yerleştirip 20-25 dakika kadar fırında pişirelim. Pişirme esnasında her yerinin güzelce pişmesi için bir kere çevirebilirsiniz.

Küçük bir tas veya tencerede kızılcık sosu, çili sosu (veya barbekü sosu), kahverengi şeker ve limon suyunu güzelce karıştırıp çok kısık ateşte bir süre pişirin. Kaynamasına izin vermeyin. İyice ısındığından ve karıştığından emin olduktan sonra fırında pişmiş köfteleri ekleyip yine çok kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page