top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kolay Fransız Tostu Waffle

frenchtoastwaffle

Fransız tostunu görünce insanın aklına kahvaltı geliyor ama waffle sözcüğü mevzuyu kahvaltıdan biraz uzaklaştırıyor. Sizi bilemem ama kahvaltıda bu kadar tatlı bana pek uygun değil. Fakat misafirleriniz için, gün içerisinde yaşayacağınız tatlı krizleriniz için çok ideal ve hazırlaması çok kolay bir tarif olduğunda hemfikiriz. İki aşamalı bir işlem olacak. İlk aşamada bildiğimiz yöntemlerle fransız tostunu hazırlarken ikinci aşamada waffle hazırlayacağız. Ancak şimdiden uyarmak istiyorum; waffle şeklini verebilmeniz için en azından o kalıba sahip bir tavanız veya waffle makineniz olması gerekiyor. Aksi takdirde yine lezzetli ama görüntü olarak waffle gibi durmayan bir tatlınız olacak. Malzemelere geçelim de görelim.

MALZEMELER:

Tavayı yağlamak için az biraz sıvı yağ

Yarım bardak süt

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı pekmez

Yarım çay kaşığı vanilin

Bir tutam tuz

4 dilim ekmek (yoğun, içi boş olmayan bir ekmek olması işinizi kolaylaştırır)

HAZIRLANIŞI:

Waffle hazırlayacağınız tava falan ne kullanacaksanız artık, onu ısıtırken üzerini hafifçe yağlayın. Bu sırada süt, yumurta, pekmez, vanilin ve tuzu geniş bir kapta iyice çırpın ve karıştırın.

Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bandırın ve iyice bulayın. Ekmekleri alırken delikli bir spatula kullanın ki fazla yumurta karışımı kaseye süzülsün. Ekmekleri 2 dakika kadar karışımı iyice emmesi için dinlendirin.

Ekmekleri waffle tavanızda 3-5 dakika arası altın sarısı renge kavuşana dek kızartın. Kızaran ekmekleri servis tabaklarına alıp üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page