top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kolay Peynir Topları

60875

Malzemesi az, hazırlaması kolay ve aşırı lezzetli bir atıştırmalığa “evet!” diye koşacak birçok insan tanıyorsunuzdur. Peynir toplarımızı hazırlarken, içinde kullanacağımız çiftlik çeşni karışımını diğer yemeklerinizde de kullanabilir ve hoş bir lezzet yakalayabilirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER

250 gram krem peynir

3 yemek kaşığı çiftlik çeşni karışımı (tarifi aşağıda)

2 buçuk bardak gelecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri (çedar, parmesan veya mozarella da olabilir)

1 bardak dövülmüş fındık

Çiftlik Çeşni Karışımı

1/3 bardak tam yağlı süt

2 yemek kaşığı kuru maydanoz

1 buçuk yemek kaşığı kuru dereotu

2 yemek kaşığı sarımsak tozu

2 yemek kaşığı gelecek kadar çok ince kıyılmış soğan

1 yemek kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı tuz

Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz. Mikser de kullanabilirsiniz. Sütün miktarını biraz azaltıp artırarak arzu ettiğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz. Bu karışımı hava almayan bir kapta 3 aya kadar saklayabilirsiniz.

Peynir Topları HAZIRLANIŞI

Orta boy bir kasede krem peyniri iyice ezin. Rendelenmiş peyniri ve çeşni karışımını krem peynirin içine güzelce karıştırın. İyice karıştığından emin olduktan sonra arzu ettiğiniz boyutta top şekli verin. Bu topları dövülmüş fındık üzerinde yuvarlayın. Bu arada tam bu noktada belirtmek isterim ki, fındık yerine damak tadınıza uyan ve peynir topları ile güzel gidebileceğini düşündüğünüz başka bir yemiş de kullanabilirsiniz elbette. Fındıkla kaplanmış topları da buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια


bottom of page