top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kolay Tavuklu Börek

tavukbörek

Meksika usulü börek, diğer adıyla Enchilada, inanılmaz lezzetli bir yemektir ancak çoğu tarifi malzemesi ne olursa olsun zahmetlidir. Bu tarif daha az malzemeli, yapımı çok çok daha kolay ama en az diğerleri kadar lezzetli bir böreği sofralarınıza getirebilmeniz için. Yani bütün gün çalışıp, yorgun argın eve geldikten sonra sizin de enchilada yapma hakkınız olmalı. O halde malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

200 gram krem peynir

1 bardak salsa sos

2 bardak gelecek kadar doğranmış tavuk göğüs

1 konserve barbunya

6 tane tortilla ekmeği, lavaş ekmeği

2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Daha malzemeleri okurken eminim fırını ısıtmaya başlamışsınızdır. 180 dereceye ayarlıyoruz. Borcamın dibini de hafifçe yağlamayı unutmayın.

Küçük bir tencerede, orta ateşte, krem peynir ile salsa sosunu karıştırın. Peynir iyice eriyene kadar ve malzemeler güzelce karışana kadar karıştırarak pişirin. İçine tavuk ve barbunyaları ilave edin. Bir süre karıştırdıktan sonra altını kapatın. Lavaşları bu karışım ile doldurup dürüm yapın. Borcama bu hazırladığınız dürümleri yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Borcamı da alüminyum folyo ile kaplayın. Üzerine birkaç küçük delik açın.

30 dakika civarı önceden ısıttığınız fırında pişirin. İki dakika dışarıda dinlendirirken arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Yanında domates ile servis edin. Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page