top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kolay Ton Balıklı Güveç


668635

Bu seferki yemeğimiz son derece kolay, çabuk hazırlanabilen ve eğlenceli bir yemek. Çok fazla ve karmaşık malzemelere ihtiyaç duyulmuyor. Büyük boy bir borcamda malzemeleri birleştirip fırınlamanın  yanında küçük güveç kaselerinde pişirmek gibi bir opsiyona da sahipsiniz. Tercih sizin. Bildiğimiz güveçlere pek benzemediğini de söylemem gerekiyor. Ton balığı ile makarna birlikte zaten güzel gidiyor ama bu şekilde de denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

Yarım paket makarna (normal, bildiğimiz şekilde haşlayıp hazırlıyoruz)

1 adet konserve ton balığı (bol bol isterim derseniz sayısı artabilir)

1 bardak hazır kremalı tavuk çorbası (küçük paket bardak çorbalardan olursa daha iyi olur)

1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

1 buçuk bardak gelecek şekilde kızartılmış soğan halkası (daha az veya fazla olabilir, damak tadınıza göre)

HAZIRLANIŞI

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Geniş bir borcamda haşlanmış makarna, ton balığı ve çorbayı iyice karıştırıyoruz. Üzerini rendelenmiş peynir ile süslüyoruz. 25 dakika kadar fırında pişiriyoruz. Eğer bu süreden önce peynir kabarcıklanmaya başlarsa yeterli olur. Peynir de iyice eriyince kızarttığınız soğan halkaları ile en üzerini süsleyip bir 5 dakika daha fırında pişiriyoruz. Sıcak şekilde servis ediyoruz.

Aynı malzemeleri borcam veya büyük fırın tepsisi yerine küçük toprak güveç kaplarına eşit miktarda dağıtıp fırınlayabilirsiniz. Tercih sizin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page