top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kolay Çikolatalı Pasta

kolay pasta

Misafiniz gelecek, veya çocuğunuz en acilinden pasta yemek istiyor ve sizi rahat bırakmıyor, belki de tatlı kriziniz tuttu ve mümkün olan en hızlı şekilde lezzetli bir pasta hazırlamak istiyorsunuz. Çözümü birazdan vereceğim ancak malzeme listesinde oluşabilecek eksikliklerden sorumlu olmadığımı önceden belirtmek isterim. Pasta seviyorsanız bu malzemelerin eksiksiz bir şekilde evinizde sürekli bulunması gerekiyor, biliyorsunuz. Hemen malzemelere geçelim.

MALZEME:

3/4 bardak gelecek şekilde tuzsuz margarin veya tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış.

3/4 bardak kakao

3/4 bardak un

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

1 bardak şeker

3 adet büyük boy yumurta

1 çay kaşığı vanilin

Yarım bardak krema

Malzemelerin buraya kadar olan kısmı çikolatalı kek içindi. Çikolata sosu, krem şanti ve rendelenmiş çikolata gibi süsleme malzemeleri sizin tercihinize kalmış.

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kek kalıbının dibini hafifçe yağlayın veya dibine yağlı kağıt yerleştirin. Tabana az bir miktar kakao serpin (kek için ayırdığınız 3/4 bardak kakaoyu kullanmayın).

Orta boy bir kasede kakao, un, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın ve kenara ayırın. Başka bir kasede de yağ ve şekeri mikser ile çırpmaya başlayın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. En son da vanilini ekleyip biraz daha çırpın ve mikserin hızını en düşüğe getirin. Un ve kremayı yanınıza alın. Önce unun bir kısmını yavaşça ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sonra kremanın bir kısmını yavaşça ekleyin. Bu şekilde sırayla azar azar ekleyerek un ve kremayı, en son un kalacak şekilde bitirin.

Kek kalıbına karışımı dökün. 30-35 dakika kadar fırında pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirin ve sonrasında soğuk bir yüzeye alıp iyice soğutun. Kek hazır. Bu noktadan sonra çikolata sosu, krem şanti ve çikolata parçacıkları veya hindistan cevizi gibi süsleme opsiyonlarını kullanıp çikolatalı pastanıza istediğiniz kıvamı verebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page