top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kore Usulü Kızarmış Tavuk


kt1

Kore usulü salata tarifinde, et-tavuk yemekten sağlıklı yemeklere vakit ayıramıyoruz demiştim ama hazır Kore mutfağında gezinirken ne yazık ki dayanamadım ve kızarmış tavuğu bu sefer Kore usulü yapmaya karar verdim. Kore usulü baharatlı soslu kaplaması ile kızarmış tavuğunuz daha önce hiç yemediğiniz gibi olacak. Kızarmış tavuk istediğinizde fast food restoranına gitmek zorunda kalmayacaksınız. Hazırlaması çok da kolay olmadığı için, belki üşenip yine gidebilirsiniz elbette. Ancak emin olun, ağzınızda yayılacak tat, tüm uğraşlarınıza değecektir. Malzemelere geçelim ve nasıl olurmuş öğrenelim.

MALZEMELER:

Yarım kilo derisiz, kemiksiz tavuk göğüs eti

Yarım kuru soğan, rendelenmiş

4 diş sarımsak, dövülmüş

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Dış kaplaması için:

3/4 bardak mısır nişastası

Yarım bardak un, kabartma tozu ve bir tutam tuz karışımı (kendiliğinden kabaran un olarak bilinir)

1 çay kaşığı beyaz şeker

Yarım çay kaşığı karabiber

Bir tutam tuz

1 bardak soğuk su (veya gerektiği kadar)

Gerektiği kadar sıvı yağ

kt2

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir kapta, arzu ettiğiniz şekilde doğradığınız tavukları, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ile iyice karıştırın. Tüm malzemeler tavuğun her yerine bulaşmış olsun. Kabın ağzını sıkıca kapatın ve en az 4 saat buzdolabında marine edin.

Büyük bir tavada sıvı yağı orta ateşte iyice kızdırın. Yağ kızarken bir kasede mısır nişastası, un, şeker, karabiber ve tuzu karıştırın. Soğuk (veya buzlu) suyu azar azar karışıma ekleyerek yumuşak kıvamlı bir krep karışımı oluşturun. Tavukları bu karışımın içine alıp tamamen kaplayın.

İyice kızmış tavada yağın içine tavukları parti parti atıp 4 dakika kadar kızartın. Kızaran tavukları bir kaba alın. Ocağın altını iyice açıp yağın kızgınlığını daha da artırın. Kaba aldığınız ve bir miktar dinlenmiş tavukları şimdi iyice kızmış yağın içine atıp altın sarısı renge kavuşana ve çıtır çıtır olana dek kızartın. 3-4 dakika daha kızarttıktan sonra tavukların üzerindeki yağın süzülebileceği bir yere alıp 1 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak, yanında arzu ettiğiniz bir yardımcı yemekle servis edin.

Afiyet olsun.

2 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page