top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Közlenmiş Domates Çorbası

Közlenmiş domates çorbası, klasik domates çorbasının daha derin, daha yoğun bir versiyonu olarak sofralarda yer buluyor. Domateslerin közlenme işlemi, çorbanın lezzetini bambaşka bir seviyeye taşıyarak ona hafif dumanlı bir aroma katıyor. Özellikle taze ve olgun domateslerle yapıldığında, her kaşıkta yoğun domates lezzeti almak mümkün. Domateslerin közlenirken hafif karamelize olması, çorbaya tatlı bir dokunuş kazandırarak damakta unutulmaz bir iz bırakıyor.

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi
Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş domates çorbasında, közlenmiş kırmızı biber veya taze fesleğen eklemek de sıkça tercih ediliyor. Fesleğenle birleşen domateslerin aroması, Akdeniz’in doğal lezzetlerini bir araya getiriyor ve çorbanın ferahlatıcı etkisini artırıyor. Çorbanın üzeri, isteğe göre rendelenmiş parmesan veya kıtır ekmek parçaları ile süslenebilir. Böylece, her kaşıkta farklı bir tat ve doku kombinasyonu elde edilir. Eğer çorbanızın daha kremamsı olmasını istiyorsanız, içine ekleyeceğiniz bir parça krema veya süt ile bu dokuyu rahatlıkla sağlayabilirsiniz.


Domateslerin C vitamini ve antioksidan bakımından zengin olması, közlenmiş domates çorbasını yalnızca lezzetli değil, aynı zamanda sağlık dolu bir tercih haline getiriyor. Özellikle dumanlı aroması ve yoğun kıvamı ile dikkat çeken bu çorba, bağışıklık sistemini güçlendirirken mideyi de rahatlatır. Çocukların da severek tükettiği közlenmiş domates çorbası, soğuk kış günlerinde vücut direncini artıran bir öğün olarak tercih edilir.


 
Hazırlık Süresi : 15 Dakika - Pişirme Süresi : 45 Dakika - Porsiyon : 7-8 Kase

Közlenmiş Domates Çorbası İçin Malzemeler


  • 10 adet domates

  •  1 adet domates (rendesi) ya da hazır domates püresi de kullanabilirsiniz.

  •  5 diş sarımsak

  •  3 yemek kaşığı zeytinyağı

  •  3 tatlı kaşığı şeker

  •  2 çay kaşığı tuz

  •  2 çay kaşığı kekik

  •  Sıcak su


Yapılışı


Adım 1


Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım. 10 adet domatesi kabuklarını soymadan dip kısmına“+” şeklinde çizik atalım. Bir fırın kabına domatesleri yerleştirelim. Sarımsakları da kabuklarından ayırarak kaba ekleyelim.


Adım 2


Domateslerin üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim. Sonrasında yine domateslerin üzerine 3 tatlı kaşığı şeker gezdirelim. 250 derecelik fırında 15-20 dakika üstleri hafif kararana kadar közleyelim.


Közlenmiş Domates Çorbası
Közlenmiş Domates Çorbası


Adım 3


Közlenen domatesleri tencereye alalım ve tuz ile kekik ilavesi yapalım. Domateslerin üzerine bir kaşık yardımıyla biraz bastıralım ki içinde ki domates suları daha kolay yüzeye çıksın. Rendelemiş olduğumuz domatesi de ilave edelim. Domateslerin 1 parmak üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyelim.


Adım 4


Ocağın orta gözünde en kısık ateşte yarım saat pişmeye bırakalım. Kapağını açmayalım ki içinde ki buhar dışarı çıkmasın. Yarım saatlik pişirmeden sonra malzemelerin hepsini mikserden geçirelim.



 


0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bình luận


bottom of page