top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kraker Kaplamalı Hardallı Tavuk

2362868

Yüzlerce değişik yemek yaptım ama ne yalan söyleyeyim tavuğu kraker ile kaplamak hiç aklıma gelmemişti. Kırmızı şarap kullanıp, krakerle kapladığım tavuğa ballı hardal kullanmak ise hiç hiç aklıma gelmemişti. Tarifi görünce doğal olarak dürtüldüm ve hemen denemek istedim. Her zaman olduğu gibi, içimde şüphelerle giriştim. Her malzeme ekleyişimde “yok olmaz ya,bence çok saçma”diye diye yemeği hallettim ve enfes bir tavuk yedim diyebilirim. O yüzden buraya yazıyorum ki siz de yiyin. Yiyin de, nasıl? Malzemeleri yazayım, anlatacağım.

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı kırmızı şarap

3 yemek kaşığı hardal (aşırı acı olmamasına özen gösterin)

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğüs, ikiye kesilmiş toplam 4 adet yarım göğüs olacak

4 bardak gelecek şekilde tuzlu kraker (bu pretzel dedikleri krakerler olursa daha iyi oluyor, niye bilmiyorum)

Yarım bardak mayonez

2 yemek kaşığı hardal (ayrıca hazırlanacak)

3 yemek kaşığı bal (ayrıca hazırlanacak)

Yarım çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisinin dibini hafifçe yağlayın.

Bir kasede şarap, 3 kaşık hardal ve 1 kaşık balı, sıvı yağ ile karıştırın. Tavuk göğüsleri düzgün bir yüzeyde güzelce dövüp inceltin. Eğer tavukçudan aldıysanız alırken orada da dövdürebilirsiniz. Dövdüğünüz tavuk göğüsleri hardallı ballı karışım ile iyice kaplayın.

Bir poşetin içine krakerleri koyup ezin, paramparça olan krakerlerin olduğu poşete hardallı karışımla kaplanmış tavukları atın. Poşeti savura savura tavukların krakerle kaplanmasını sağlayın. Tavukları fırın tepsisine dizin. Arzu ederseniz her tavuğun üstüne birkaç damla daha sıvı yağ gezdirebilirsiniz.

Kaplaması altın sarısı renge kavuşana kadar ve tavuğun pembe hiçbir yeri kalmayana kadar, yaklaşık yarım saat, tavukları fırında pişirin. Pişirme esnasında, 15 dakika geçtikten sonra tavukları çevirip diğer tarafının da iyice kızarmasını sağlayabilirsiniz.

Başka bir kasede de mayonez, 2 yemek kaşığı hardal ve 3 yemek kaşığı balı, tuz ilave edip, güzelce karıştırıp enfes bir sos elde edin. Fırından yeni çıkmış sıcacık tavukların üzerine bu sosu döküp servis edin.

Afiyet olsun.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page