top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Krem Peynirli Gül Poğaça Tarifi

Krem Peynirli Gül Poğaça Tarifi evinizde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz, dışarıdan aldığınız poğaçalara göre çok daha sağlıklı ve besleyici olan bir poğaça olacaktır. Yapımı oldukça basit ve pratik olan krem peynirli poğaça ile sabah kahvaltılarınız ve küçük atıştırmalarınız çok daha lezzetli bir hal alacak.

Videolu tarif, Benim Mutfağım YouTube kanalı tarafından hazırlanmıştır. Yapımı için gerekli olan malzeme listesini ve hazırlanış aşamalarını aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Videolu Anlatım


Malzeme Listesi

  1. Yarım çay bardağı ılık su

  2. 1 paket kuru maya

  3. 1 tatlı kaşığı toz şeker

  4. 1 tatlı kaşığı un

  5. 1 çay bardağı sıcağa yakın süt kreması ya da süt

  6. 1 çay bardağı sıvı yağ

  7. 1 çay bardağı ılınmış yoğurt

  8. 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)

  9. 2 tatlı kaşığı toz şeker

  10. 1 tatlı kaşığı tuz

  11. 8 – 9 çay bardağı un

  12. Krem peynir

Hazırlanış Aşamaları

Yarım çay bardağı su, kuru maya, bir tatlı kaşağı toz şeker ve bir tatlı kaşığı unu geniş bir kaba dökün ve 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Sonrasında 1 çay bardağı ılık süt yada krema, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt ve 2 yumurtayı kaba ekleyin (bir yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak). 2 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu kaba eklemeye başlayın ve karıştırmaya devam edin.

Kabın ağzını kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur kıvamına geldiğinde mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve her bezeyi yuvarlak haline getirin. Bir rulet veya bıçak yardımı ile 4 çizik atın ve ortasına bir tatlı kaşığı krem peyniri koyun. Yavaşça her parçayı krem peynire doğru kapatın ve gül şeklini vermeye çalışın.

Muffin tepsisine yada fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. 200 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızaracak şekilde pişirin. Gül şeklinde krem peynirli poğaçanız hazır.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

תגובות


bottom of page