top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kremalı Sarımsaklı Tavuk


bruschetta chicken

Eminim, kremalı sarımsaklı tavuk yerine bruschetta tavuk diye adlandırsaydım pek fiyakalı olabilirdi. Ancak tavuklu küçük İtalyan sandviçlerina bruschetta denir ve burada sandviçle ilgili herhangi bir şey yok. Onun yerine sandviçin içinde kullanılan sarımsaklı ve kremalı tavuktan şahane bir yemek çıkmış. Ben hazırlarken biraz kendimi kaybettim, daha olmadan yememek için zor tuttum kendimi. Umarım siz daha rahat başarabilirsiniz. Malzemelere geçelim de ne kadar harikaymış yaşayarak öğrenelim.

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı zeytin yağı

Yarım kilo tavuk göğüs, doğranmış

1 diş sarımsak, dövülmüş

1 bardak pirinç-makarna karışımı

Yarım paket kremalı tavuk çorbası

2 adet büyük boy domates, doğranmış

Yarım bardak rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı fesleğen

HAZIRLANIŞI:

Yağı büyük boy bir tavada orta ateşte kızdırın. Tavukları sürekli karıştırarak iyice pişirin. Pişirme, kavurma işleminin son 30-40 saniyesinde sarımsakları da ekleyin. Güzelce karıştırın ve ocağı kapatıp kenara ayırın.

Bir bardak pirinç ve makarna karışımını mümkünse pirinç ile yakın boyutlarda olan bir çeşit makarna seçerek daha rahat hazırlayabilirsiniz. Pirinç ile makarna aynı şekilde haşlanamayacağından (lapa seviyorsanız o ayrı) önceden ikisini ayrı ayrı hazırlayıp sonra birleştirebilirsiniz. Pirinç ve makarnayı da hazırlarken, yarım paket kremalı tavuk çorbasını da normalde kullanmanız gerekenin yarısı kadar suyla, sos kıvamında hazırlayın (1 paket çorba için 5-6 bardak su kullanılır, yarım paket için 2,5-3 bardak kullanılır, demek ki 1-1,5 bardak kullanırsanız kıvamı güzel olur) Sosu hazırlarken iyice karıştırın ki topaklanmasın.

Pirinç-makarna karışımı ile tavuk çorbası sosunu güzelce tavuklarla karıştırın. Hatta iyice karışmalarını sağlamak için kısık ateşte bir süre tutabilirsiniz. Bu sırada domatesleri de ilave edin. Burada önemli olan domateslerin yemeğin içinde iyice erimemesi. Suyunu salıp yemeğe normalde katılan domates gibi olmaması. Biraz diri kalmalı. Yemeğin sıcaklığı ile yumuşamalı.

Yemeği ocaktan aldıktan sonra hala sıcakken kaşar peyniri ve fesleğen ile süsleyip, peynirler üzerinde eridikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page