top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kıymalı Burrito Güveç

Ailenizde herkesin yemek tercihleri ve damak tadı birbirinden farklı olduğu durumlarda, ne yapılacağını düşünmek oldukça zahmetli olabiliyor. Aklınıza gelebilecek ilginç ve lezzetli fikirlerin bir anda beğenilmediği ve tercih edilmediğini duymak ve yeniden düşünmek zorunda kalmak sıkıntı yaratabiliyor. Kesinlikle kıyma yemeyenleri bir kenara alırsak; biraz Meksika esintili, biraz yerli güveç lezzetli bu yemek, özellikle bolca yemek seçen çocuklarınız için biçilmiş kaftan. İsterseniz malzemelere geçelim:

MALZEMELER:

  1. Yarım kilo kıyma

  2. 1 adet doğranmış küçük kuru soğan

  3. 2 diş dövülmüş sarımsak

  4. Yarım çay kaşığı kuru kekik

  5. Yarım çay kaşığı kimyon

  6. 400 gr. kadar kuru fasulye (önceden haşlanmış ve pişirilmeye hazır)

  7. 1 kase salsa sosu

  8. Yarım kase rendelenmiş peynir

  9. Sekiz adet lavaş (veya tortilla) ekmeği

  10. 2 kase rendelenmiş çedar peyniri (yukarıdaki peynir kaşar ise çedar yerine biraz daha tuzlu bir tulum tercih edebilirsiniz)

  11. 3 adet doğranmış taze soğan

YAPILIŞI:

  1. Büyük boy yapışmaz bir tavada kıyma ve soğanları kıymanın pembeliği gidene kadar ve soğan da pembeleşene kadar kavurun. Kıymanız yağlı ise ve kavurma esnasında çok yağ salarsa, fazla yağı kaşık ile atın. Sarımsak, kekik, kimyon ve fasulyeleri ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra 1 kase salsa sosunu ve yarım kase rendelenmiş peyniri ilave edin.

  2. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Borcamın dibine yağlı kağıt koyabilirsiniz. Yağlı kağıt istemiyorsanız yemeğinizin yapışmasını engelleyecek şekilde yağlayabilir veya yapışmayı önleyici spreyiniz varsa kullanabilirsiniz.

  3. Yarım kase kadar gelecek şekilde ocaktaki karışımınızı tortilla ekmeğinin veya lavaşın ortasına yerleştirip sarın. Hazırladığınız dürümleri dış katmanı altta kalacak şekilde borcama sırayla yerleştirin. 8 adet dürümünüzü bitirdikten sonra 2 kase rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin ve mümkün olduğunca küçük şekilde doğradığınız taze soğanları da peynirlerin üzerine, her yere eşit gelecek şekilde serpiştirin. Dürümlerin üzerini yağlı kağıt veya folyo ile kapatıp 20 dakika fırınlayın. Sonrasında folyoyu çıkarıp 5-10 dakika arası fırında tutmaya devam edin. Peynir sıcak ve kabarcıklı olmaya başlayınca fırını kapatabilirsiniz. Burritoları sade olarak veya arzu ettiğiniz sosla sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page