top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kıymalı Nacho Casserole


1.jpg

Uzak doğu mutfağına bir süreliğine ara verip Meksika mutfağına doğru kısa bir yolculuğa çıkalım. Casserole çeşitlerine bu site sayesinde artık alıştınız. Fakat canınız uzun uzun casserole ile uğraşmak istemiyor diyelim. Tam bir kuzey Meksikalı gibi nacho yemek istediniz ama akşam yemeğinde karnı doysun isteyen aileniz veya arkadaşlarınız var. Bu kadar enteresan durumun aynı anda denk gelmesi pek olası olmasa da, aradığınız çözüm yine bu sitede. Az malzeme ile, oldukça kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz, inanılmaz lezzetli ve size Meksika havasını en güzel şekilde verebilecek muhteşem bir tarif karşınızda. Sunumu da yaptığımıza göre artık malzemelere geçebiliriz. (Not: Malzemeler 6 kişilik casserole içindir)

MALZEMELER:

500 gram dana kıyma

1 buçuk bardak bol baharatlı salsa sosu

1 konserve süt mısır

3/4 bardak kıvamlı salata sosu (örneğin binada sosu veya sezar salata sosu, ancak balsamikli soslar gibi çok sıvı olmaması önemli)

1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber

2 bardak kadar parçalanmış mısır cipsi (doritos)

2 bardak civarı rendelenmiş kaşar peyniri

Üstü için arzu ederseniz çedar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Büyük bir tavada kıymayı orta ateşte güzelce kavurun. Eğer tavada fazla yağ olursa o yağı süzün ve kıymayı ateşten alın. Tavanın içine salsa sosu, mısır, salata sosu ve acı toz biberi ekleyin ve kıyma ile karıştırın. Casseroleyi hazırlayacağınız borcamın en altına kıymalı karışımın yarısını yayın. Üzerine parçalanmış doritos cipslerin yarısını serpin. Onun üstüne rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Peynirin üzerine yine aynı sıra ile kıymalı karışım, cips ve peynirin kalanını serpin. En üstte peynir olacak ancak siz yine de arzu ederseniz çedar peyniri de ilave edebilirsiniz.

Önceden ısıttığınız fırında ağzı açık bir şekilde 20 dakika kadar pişirin. Peynir güzelce erisin, malzemeleriniz güzelce pişsin. Fırından almadan önce 2-3 dakika kadar dinlendirin ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page