top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kızarmış Mantar-Patates


wild mushroom

Çok fantastik bir tarifle karşı karşıyayız. Malzemeleri alırken marketlerden biraz uzaklaşıp aktarlarda vakit harcamaya hazır olun. Kullanacağınız ve kolaylıkla bulacağınız malzemeler ile mantar ve patatesleri istediğiniz kıvamda ve çok lezzetli bir şekilde hazırlama şansınız var. Ancak büyük ihtimalle sadece aktarlarda bulabileceğiniz tarhun otu olmadan bu tarifi diğerlerinden ayıran o lezzeti yakalamanız biraz zor. Unutmayın, çabalarınızın karşılığını fazlasıyla alacaksınız. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

750 gram veya 1 kilo patates (her biri ikiye bölünmüş)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı (ayrıca hazırlayınız)

50 gram kadar pastırma (veya dana,hindi füme)

750 gram mantar, küçük parçalar halinde doğranmış

3 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı doğranmış taze tarhun otu

2 diş sarımsak, dövülmüş

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 derecede ısıtarak başlayın.

Fırın ısınırken, patatesleri fırın tepsisine yerleştirip üzerinde 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Arzu ettiğiniz kadar tuz da serpip, patatesleri çevirerek her tarafına tuz ve zeytinyağı bulaşmasını sağlayın.

Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.

Patatesler fırındayken, büyük bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını döküp orta ateşte kızdırın. Pastırma veya fümeleri kızgın tavaya atıp 5 dakika kadar, yağını salmaya başlayana dek kızartın. Yağını salmaya başladığında mantarları ilave edin ve üzerine bir tutam tuz serpin.

Ocağın altını açıp 10 dakika civarı, yüksek ateşte mantarlar suyunu iyice salıp buharlaşıncaya ve mantarlar kahverengileşene dek pişirin.

Patateslerin fırındaki 30 dakikası dolunca, fırını 220 dereceye ayarlayın ve patatesleri alın. Mantar ve pastırmalı karışımı tavadan patateslerin üzerine döküp iyice karıştırın. Fırına geri koyup patatesler kahverengi olana ve iyice yumuşayana kadar pişirin.

Fırından alıp 10 dakika dışarıda dinlendirin. Ardından üzerinde 3 yemek kaşığı sirkeyi gezdirin. Tarhun otlarını ve dövülmüş sarımsakları serpin. Arzu ederseniz 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına alın ve sıcak bir şekilde servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page