top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kızarmış Pirinçli Tavuk


3877390

Uzun süre Meksika mutfağına takılı kaldığım için Çin mutfağını ihmal ettiğim doğrudur. Uzaktan bakınca pek de Çin mutfağı durmuyor tabi bu tarif, kabul ediyorum. Ancak pirinçleri güzel kızartıp tavukları da istenilen kıvamda hazırladığımızda o otantik havayı alıyoruz. Ben öyle havalara gelemem, kendi havamı kendim yaratırım diyenlere de olanaklar sağlayan, sizi hazırlarken özgür bırakan bir tarif, aynı zamanda. Bu kadar övdüğüm yeter, artık sizin hazırlarken ve hazırladıktan sonra kendinizi öveceğiniz bölümlere geçelim. Malzemeler;

MALZEMELER:

1 yumurta

1 yemek kaşığı su

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan, doğranmış

2 bardak önceden hazırlanmış pilav, soğutulmuş (bir önceki akşamdan kalan pilavınızı pekala kullanabilirsiniz)

2 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı karabiber

1 bardak gelecek şekilde küçük küçük doğranmış tavuk göğüs

HAZIRLANIŞI:

Küçük bir kaseye yumurtayı kırın ve suyu ilave edip çırpın. Çırparken büyük bir tavada orta ateşte tereyağını eritin. Yumurtayı tavaya döküp 1-2 dakika kadar ellemeden pişirin. Pişen yumurtayı tavadan alıp şeritler halinde doğrayın.

Aynı tavada sıvı yağı kızdırın. Soğanı ilave edip yumuşayana kadar soteleyin. Ardından pilavı, soya sosunu, karabiberi ve tavukları ekleyin. 5 dakika kadar pişirin. Tavuk henüz pişmemiş olursa bir süre daha devam edin. Tavuk piştikten sonra altını iyice kısıp yumurta şeritlerini ilave edin. Biraz çevirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page