top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kızılcık Çubukları

56196

Kızılcık tümörlere dur diyor, kızılcık kanseri önlüyor, çok sağlıklı filan demeyeceğim. Ancak yine de bu tatlı hakikaten çok sağlıklı ve lezzetli. Yaparken çok keyif alacaksanız ama yerken alacağınız keyfi inanın başka hiçbir tatlıdan daha önce almadınız, iddia ediyorum. Biraz fazla iddialı oldu, farkındayım. Lezzetli cheesecakeler, şahane sütlü tatlılar var. Olsun kızılcığın bu tatlı çubuklara kattığı lezzet gerçekten inanılmaz, emin olabilirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

300 gram kızılcık

1 bardak beyaz şeker

3/4 bardak su

500 gram sarı kek karışımı (tarifi hemen altta)

  1. 2 buçuk bardağa yakın un

  2. 1 buçuk bardak toz şeker

  3. 3 buçuk yemek kaşığı kabartma tozu

  4. 1 yemek kaşığı tuz

  5. 1 bardaktan biraz daha fazla süt

  6. 1/8 bardak sıvı yağ

  7. 1 kalıp margarin

  8. 1 yemek kaşığı vanilya

  9. 3 adet büyük boy yumurta

    1. Cam bir kavanoza önce unu koyun.

    2. Unun üzerine önce şeker sonra kabartma tozu sonra da tuzu ilave edin, kapağını kapatın.

Kek karışımının hazırlanışı:

  1. Oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini geniş bir kaba koyun ve mikser yardımı ile 1-2 dakika iyice karıştırın.

  2. Kavanozdaki unlu karışımı içine boşaltıp 30 saniye kadar margarin ile iyice karıştırın.

  3. Süt, sıvı yağ, vanilya ve yumurtaları da ekleyip bir dakika boyunca iyice karıştırın. Margarini ve unlu karışımı karıştırma hızınızdan biraz daha fazla olması gerekiyor.

2 yumurta

1 bardak yulaf ezmesi

1 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI:

Orta boy bir tencerede, orta ateşte kızılcıklar, beyaz şeker ve suyu sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. 15 dakika kadar bütün kızılcıklar patlayana ve karışım koyulaşana kadar pişirmeye ve karıştırmaya devam edin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Fırını 175 derecede ısıtın. Büyük bir kasede hazırladığınız sarı kek karışımının içine yulaf ezmesini, toz zencefili ve tarçını ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra 1 buçuk bardak kadarını ayırıp gerisini fırın tepsisine veya kek kalıbına veya neyin içinde pişirmek istiyorsanız onun içine dökün. Nazikçe bastırıp tepsinin her yanına yayın, düz ve sert olmasını sağlayın.

Soğumaya bıraktığınız kızılcık karışımını üzerine dökün. Kalan kek karışımını onun üzerine döküp kızılcık karışımının arada kalmasını sağlayın. Isıttığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Eğer üzeri daha önce hafif kahverengi olursa daha az süreyle de pişirebilirsiniz. Piştikten sonra 40-45 dakika kadar soğumasını bekledikten sonra tatlıya adını veren çubuklar olarak kesip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια


bottom of page