top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Kışlık Domates Sosu

Kışlık domates sosu benim için resmen hayat kurtarıcı bir yardımcı. Hem de çalışan bir yemek severseniz mutlaka elinizin altında olması gerekir.

Yaz mevsiminin gelişinin en güzel yanlarından biri de domatesleri taze taze tüketebiliyor olmak. Bence bu tazeliği kaybetmek istemeyen anneannelerimiz de kışlık domates sosu hazırladılar. Ve o zamandan bu zamana kadar tarifler çeşitlenerek devam ediyor  Özellikle türk mutfağında yemeklerde domates ve salçaya bolca yer veriliyorken tazesi de yemeği bir o kadar lezzetli kılıyor. Tarifleri hazırlarken ki önceliğim hep daha pratik tarifler üretebilmek işte bu domates sosu tarifinde de aynı şeyi denedim ve en kısa sürede en lezzetli sonuca ulaşacağımız tarifi hazırladım.

Kışlık Domates Sosu

Kışlık Domates Sosu

Kışlık domates sosu kavanozlarken en dikkat etmeniz gereken nokta steril etmek ve kavanoz kapakları.

Cam kavanoz benim her zaman tercih ettiğim bir mutfak gereci hem sağlıklı hem de uzun ömürlü kullanımı sayesinde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Domates sosunuzu kavanozlara koymadan önce steril olması açısından büyükçe bir tencerede kaynattığınız su içinde bir kaç dakika bu kavanozları da kaynatabilirsiniz. Aynı şekilde kapakları da kaynatmayı unutmayın. Kapaklarını ise her sene yeniden alıyorum çünkü kapağı açarken mutlaka deforme oluyor ve hava almaya başlıyor. Siz de mutlaka yeni kapakları kullanmaya özen gösterin.

Domates Sosu Tarifi

Domates Sosu Tarifi

Kışlık domates soslarını hazırlarken kabuklarını soymuyorum. Armut domatesleri tercih ediyorum ve onların kabukları zaten çok ince olduğundan soymama gerek kalmıyor. Hatta soyduğumda ziyan olduğunu düşünüyorum. Rendeden ziyade rondodan geçirdiğimde de en pratiğinden sosu hazırlamaya başlamış oluyorum.

Pişme süresi de sosu hazırlamada önemli bir etken daha kısa pişirme süreleri, daha taze domates lezzetine sahip daha ince bir sos verecektir. Uzun pişirme süreleri sosunuzu kalınlaştırır ve pişirilmiş bir lezzet verir. Sosunuzu tadın ve istediğiniz kıvam ve lezzete ulaşana kadar 45-60 dk. arası pişirin.

Kışlık Domates Sosu

Kışlık Domates Sosu

Kavanoz etiketleri için tıklayabilirsiniz, dilediğiniz kavanoz etiketini yazdırmak için mesaj gönderebilirsiniz, https://www.sicakatolye.com/urun/kavanoz-etiketleri-baharat-takimi/
Kışlık Domates Sosu Tarifi

Sıcak Tencere . Tuğçe Özer ❤

Porsiyon : 3 Orta Boy Kavanoz – Hazırlık Süresi : 10 dk. – Pişirme Süresi : 40-60 dk.

Nefis yemek tarifleri için Instagram ‘dan takip etmeyi unutmayın. Sıcak Tencere

Malzemeler :

  1. 2 kg. domates

  2. 1 çay bardağı zeytinyağı

  3. 1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı :

  1. Domatesleri kabuklarını soymadan sirkeli suda yarım saat bekletelim ve çıkarıp kurulayalım

  2. Sonrasında domatesleri 4-5 e bölelim ve püre kıvamına gelene kadar mikserden geçirelim.

  3. Direk tencereye boşaltalım.

  4. Tüm domatesler için aynı işlemi yapıp tencereye aldıktan sonra zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştıralım ve orta ateşte 40-60 dakika pişirelim.

  5. Piştikten sonra 3-4 dakika kaynamasının bitmesini bekleyelim ve kavanozlara doldurmaya başlayalım.

  6. Kapaklarını kapattıktan sonra ters çevirerek soğuyana kadar bekletelim ve dolaba kaldıralım.

Afiyet olsun,

Kışlık domates sosu tarifini uyguladığınız da #sicaktencere hashtagi ile paylaşıp beni de etiketlerseniz çok mutlu olurum, ne pişirdiğinizi görmeyi çok isterim 🙂

Diğer bir alternatif : Kurutulmuş Domates

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Mail Adresi *

Abone Ol

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page