top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Lahanalı Tavuk Sosis


chicken appel

Memlekette tavuk sosisler hem lezzet hem görüntü itibariyle rahatsız edici olabiliyor, bu yüzden tarifin adına ve malzemelere bakıp vazgeçmeyin. Tavuk sosis yerine hindi sosis veya elbette dana sosis kullanabilirsiniz. Ben tavuk sosis ile denedim, fena da olmadı. Çünkü tarifimiz tam olarak kışlık ve oldukça ilginç. Lahana ve patatesler yemeğin lezzetini olumlu yönde değiştirdiği için aslında sosisin tavuk veya dana olması çok da fark etmiyor diyebilirim. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

1 buçuk çay kaşığı margarin veya tereyağı

1 çay kaşığı zeytinyağı

4 adet uzun parça tavuk sosis

1 adet soğan, doğranmış

1 tutam tuz ve karabiber

3 diş sarımsak, dövülmüş

3 bardak elma suyu

Yarım kilo patates (arzu ettiğiniz şekilde doğranmış)

700 gram güzelce doğranmış yeşil lahana

2 yemek kaşığı dijon hardalı

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Margarin ve zeytinyağını karıştırıp derin bir tencerede orta ateşte kızdırın. 6-8 dakika arası sosisleri bu tencerede her tarafı kahverengi olana kadar kızartın.

Sosislerin içine soğanı ve bir tutam tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 5 dakika kadar, soğanlar pembeleşinceye dek pişirin.

Sarımsakları da ilave edip bir 30 saniye daha karıştırın. Sosis karışımının içine elma suyunu ekleyip ocağın altını açın. Biraz karıştırdıktan sonra arzu ettiğiniz şekilde doğradığınız patatesleri ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp lahanaları ekleyin. Ağzını kapatıp patatesler yumuşayana dek 20-25 dakika civarı pişirin. Sosis ve patatesleri tencereden alıp bir tabakta bekletin. Ocağın altını iyice açıp yemeğin sıvısı koyulaşana ve yarıya kadar düşene dek kaynatın. Yaklaşık 5 dakika sürmesi gerekiyor.

Sosis ve patatesleri tekrar tencereye ilave edin ve ocağın altını kapatın. Tuz, karabiber, dijon hardalı ve maydanoz ilave edip güzelce karıştırın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page