top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Lanet Olasıca Yalancı Mantı


1305807

Mantı sevmeyen yoktur. Bu konuda hemfikir olalım lütfen. Mantı sevmiyorsanız beni, bu siteyi, her yeri terk edin lütfen. Bir de yalancı mantı var. Benim bildiğim iki çeşit yalancı mantı oluyor. Birincisinde mantının hamuru, makarnası hiçbir şeyi yok. Sadece soslu kıyması, tereyağı ve sarımsaklı yoğurdu ile görüntüde değil tadında mantıya benzeyen bir şey yapıyorlar. Tercih ettiğim bir yemek değil. Diğer yalancı mantı ise deniz kabuğuna benzeyen hazır makarnaları kıyma ile doldurarak yapılıyor. Mantı açma zahmetine katlanmıyor insan ama o minik minik makarnaları tek tek doldurmak da oldukça sabır isteyen bir uğraş, emin olun. Bu tarif ise iç doldurmalı bir yalancı mantı tarifi. Ancak niye lanet olasıca? Çünkü daha zahmetli, bol bol peynirli, uğraştırıcı ama inanılmaz lezzetli. Hazırlarken “bir türlü bitmedi lanet olasıca!” dedikten sonra yerken de “of bu harika lanet olsun!” diyeceksiniz.

Elbette böyle dublaj diliyle konuşmayacaksınız ama ana fikir aynı olacak. Malzemelere geçelim mi?

MALZEMELER:

Bir paket deniz kabuğu makarna (bunların jumbo boyları da oluyor. Bir paketinde 15-20 tane kocaman deniz kabuğu oluyor. Eğer öyle bulabilirseniz harika olur)

Yarım kilo az yağlı dana kıyma (bol malzeme olmasa da olur derseniz 250-300 gram da kullanabilirsiniz)

2 yemek kaşığı ince kıyılmış kuru soğan

300 gram domates salçası

300 gram domates sosu

Bir tutam tuz

Bir tutam kuru kekik

Bir tutam sarımsak tozu

2 yumurta

3 bardak gelecek şekilde süzme peynir

200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım bardak rendelenmiş Parmesan peyniri

2 yemek kaşığı kuru maydanoz

Karabiber

HAZIRLANIŞI:

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtarak işe başlayalım. Bir büyük tencereyi de az tuz ilave edilmiş su ile doldurup suyu kaynatalım. Kaynayan suya makarnaları atıp haşlayalım. 5 dakika haşladıktan sonra süzüp soğuk su ile yıkayalım.

Makarnalar haşlanırken büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın. Soğan ve kıymaları atıp kavurun. Kavrulan kıymanın içine domates salçası, domates sosu, tuz, kekik ve sarımsak tozunu ilave edip güzelce karıştırın. Altını kısıp 5 dakika kadar pişirin. Bu karışımın yarısını borcamın dibine dökün.

Bir kasede yumurtaları çırpın. Süzme peyniri ekleyin. Rendelenmiş kaşarın da 4te 3ünü ekleyin. Parmesan peyniri, maydanoz, tuz ve karabiberi de karıştırın. Bu yumurtalı peynirli karışımı makarnaların içine dökün. Tüm makarnalar dolduğunda bunları dibine kıymalı karışımın yarısını döktüğünüz borcama yerleştirin. Kalan kıymalı karışımı üzerlerine dökün. Kalan rendelenmiş kaşarı da en üste serpiştirin.

Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika civarı peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Yanında en az bir duble rakıyı unutmayın.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page