top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Limonlu Tavuk Piccata


450856

Tavuk yemeklerinden devam ediyoruz. Sorulacak olsa balık veya et tercih ederim ve hatta birçok yemek arasından tavuk yemekleri genelde son tercihim olur. Ancak tavuk, birbirinden farklı türlü türlü malzemeler ile ne şekilde birleştirilirse birleştirilsin hiç olumsuz sonuç vermiyor. Bu şekilde çok yönlü oluşu onu birçok tarifte vazgeçilmez ana unsur yapıyor. Bu tarifte tavuğu limonla tatlandıracağız ama bunun yanında kapari (veya gebere) de kullanıp enteresan işlere girişeceğiz ve eminim yine güzel bir sonuç çıkacak. Malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

3 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü, arzu ettiğiniz şekilde doğranmış (küçücük kuşbaşı doğramanızı tavsiye etmem elbette ama yine de siz bilirsiniz)

Tuz ve karabiber

Yarım bardak un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 diş sarımsak, dövülmüş

1 adet tavuk bulyon

Yarım limon, incecik dilimlenmiş

Çeyrek bardak limon suyu

2 yemek kaşığı kapari ( gebere otu, gebre otu sizin yörede ne diyorlarsa artık)

3 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Servis yapacağınız yanmaz, fırına koyabileceğiniz bir borcamı veya servis tepsisini fırına koyun.

Tavukları tuz ve karabiberle tatlandırıp una bulayın. Fazla unu üzerinden silkeleyin. Sıvı yağı büyük boy bir tavada kızdırın. Tavuklar altın sarısı renge kavuşana kadar, iki yüzü de yaklaşık 3’er dakika kızartın. Tavayı ağzına kadar tavukla doldurmayın. Parti parti kızartın. Gerekirse kızartmaya devam etmek için yağ ekleyin. Fırında ısıttığınız tepsine kızarttığınız tavukları alın. İşlem bitince tavadaki fazla yağı süzün, sadece tavanın dibinde yağ tabakası kalmış olsun az bir şey.

20 saniye kadar dövülmüş sarımsağı bu tavada çevirin. Tavuk bulyonu bir kase kadar ılık suyun içinde eritip sarımsağın üzerine dökün. Limon dilimlerini ilave edip kaynamasını bekleyin. 5-8 dakika arası, sürekli karıştırarak, suyun bir kısmı buharlaşana kadar pişirin. Limon suyunu ve kaparileri ilave edin. 5 dakika daha, sos kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Margarini de sosun içine atıp tavayı çevire çevire yağın erimesini ve kaynaşmasını sağlayın. Maydanozları da son olarak ilave edip ateşten alın, kenara ayırın.

Tavukları servis tepsisinde güzelce dizin. Her tavuğun üzerine sostan dökerek güzelce süsleyin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Opmerkingen


bottom of page