top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Meksika Casserole


1116311

Daha önceki kaserole tariflerinde, hatta çoğu tarifte, bir paket veya yarım paket çorbayı az suyla krema kıvamında hazırlayıp kullandık mutlaka. Bu sefer çorba kullanmayacağız. Hatta kaseroleye tavuk veya et de koymayacağız. Fasulyeli mis gibi yumuşak, börek kıvamında bir yemek hazırlayıp akşamı kurtaracağız. Zaten tariflerimin çoğu yorgun argın işten geldikten sonra akşamı kurtarmak üzerine kurulu, biliyorsunuz. “Peki çorba yok, et yok, tavuk yok, ne alacağız?” sorusunun cevabı da malzemelerde.

MALZEMELER:

1 adet konserve fasulye (meksika fasulyesi olursa daha bi lezzetli olur)

Yarım kuru soğan, ince kıyılmış

3 adet lavaş ekmeği

1 bardak salsa sosu

2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Bir kaserole klasiği olarak fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtmakla işe başlayın. Mümkünse büyük boy, yuvarlak borcamın dibini hafifçe yağlayın.

Orta boy bir tencerede fasulye ve soğanları 5 dakika kadar orta ateşte, yumuşayana dek pişirin. Dibi tutmasın, fasulyeler yanmasın diye çok az su ekleyebilirsiniz ama bol sulu olmayacak elbette. Konserve fasulye kullanmıyorsanız, önceden fasulyeleri haşlayıp yumuşatmanız gerekiyor.

Borcamın dibine bir adet lavaşı serin. Fasulye, soğan karışımının üçte birini üzerine dökün ve yayın. Fasulyelerin üzerine birkaç kaşık salsa sosu dökün. Ardından diğer lavaşı üzerine koyup fasulyelerin yine üçte birini dökün. Bu sefer salsa sosu yerine bir avuç dolusu kaşar peyniri serpin ve güzelce yayın. Şimdi üzerine salsa sosundan az biraz daha koyun. Üçüncü ve son lavaşı yerleştirip kalan son fasulyeleri de dökün. Salsa sosu ve peynirin çoğunu en üst katmana güzelce serpin.

Önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika civarı, peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page