top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Meksika Quesadilla


mexican

Meksika yöresinden casserole güveç serimize yepisyeni bir tarifle devam ediyoruz. Quesadilla adını özellikle değiştirmedim. Birincisi tam bir Türkçe karşılığı yok ne yazık ki. Tortilla ekmekleri veya lavaş ekmekleri arasına kaşar veya arzu ettiğiniz başka bir peynir koyularak yapılan bir yemek türü. Meksika usulü tarifin adının da Meksika usulü olması renk katıyor elbette. “Quesadilla da nedir?” diye soranlara da “Meksika yemeği, çok alengirli” diye yanıt vermek eğlenceli oluyor. Hemen malzemelere geçelim, zira işimiz uzun.

MALZEMELER:

450 gram dana kıyma

Yarım kuru soğan, doğranmış

700-750 gramlık domates soslarından varsa ondan yarım şişe

1 adet konserve Meksika fasulyesi

Küçük bir kase doğranmış domates, üzerine yarım limon suyu sıkılmış

1 küçük konserve süt mısır

2 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı dövülmüş sarımsak

Yarım çay kaşığı kekik

6 adet lavaş veya tortilla ekmeği

2 bardak gelecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayarak başlayın. Fırın ısınırken fırın tepsisi veya borcamı hafifçe yağlayın.

Büyük boy bir tavayı orta ateşte iyice ısıtın. Kıyma ve soğanları kavurun. 5-7 dakika kavurduktan sonra tavada fazlalık yağ varsa süzün.

Kıyma karışımının içine domates sosu, fasulye, doğranmış limon sulu domates, mısırları ilave edin. Üzerine pul biber, kimyon, sarımsak ve kekik serpin. Ocağın altını iyice kısın. Ağzını kapatıp 5 dakika kadar pişirin.

Kıymalı karışımın üçte birini alıp fırın tepsisi veya borcamın dibine yayın. Üzerine 3 adet lavaş veya tortilla serin. Kıymadan diğer üçte birlik bölümünü lavaşların üzerine yayın. Kıymanın üzerine rendelenmiş peynirin yarısını serpin. Kalan 3 adet lavaşı üzerine serin. Kalan kıymayı da lavaşın üzerine yaydıktan sonra kalan peyniri de en üste serperek katları tamamlayın.

Önceden ısıttığınız fırında peynir eriyene dek, 15 dakika civarında pişirin. Servis öncesinde 5 dakika kadar dinlendirin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page