top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Mercimek Köftesi Tarifi

Tüm hazırlanış aşamalarıyla sizlere aktardığımız ve denediğinizde mükemmel sonuç alacağınız Mercimek Köftesi Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda videolu ve yazılı anlatımlarıyla beğenilerinize sunulmuştur.

Harika lezzeti ve iştah açan görünümü ile çok seveceğiniz Mercimek Köftesi Tarifi, Masmavi3 Mutfakta YouTube kanalı tarafından hazırlanıp paylaşılmıştır. Yapımı için gerekli olan malzemelerin ölçülü listesini ve hazırlanış aşamalarını, aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Malzeme Listesi

  1. 1 su bardağı kırmızı mercimek

  2. 4 su bardağı su

  3. 2 su bardağı köftelik ince bulgur

  4. 2 yemek kaşığı domates salçası

  5. 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

  6. 1 çay kaşığı kimyon

  7. Yarım adet limonun taze sıkılmış suyu

  8. 1 adet kuru soğan

  9. 1 kase doğranmış maydanoz ve taze yeşil soğan

  10. Yarım çay bardağı sıvı yağ

  11. Tuz, karabiber

Videolu Anlatım


Yazılı Anlatım

  1. Yıkanıp suyu süzülen 1 su bardağı kırmızı mercimek, uygun bir tencereye alınır ve 4 su bardağı su eklenip 15 – 20 dakika boyunca kaynatarak yumuşayana kadar pişirilir.

  2. Ayrı bir yoğurma kabına alınan 2 su bardağı köftelik ince bulgura, haşlanmış mercimekler soğuması beklenmeden eklenip karıştırılır.

  3. Kabın kapağı kapatılarak 5 dakika boyunca dinlendirilir.

  4. Ardından, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, yarım adet limonun taze sıkılmış suyu, tuz ve karabiber eklenip yaklaşık 5 dakika boyunca elle iyice yoğurulur.

  5. Sonrasında, ince doğranmış 1 adet kuru soğan, 1 kase doğranmış maydanoz ve taze yeşil soğan ilave edilip tekrar yoğurulur.

  6. Ardından, yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip son kez yoğurulan köfte hamuru artık hazır hale gelmiştir.

  7. Hamurdan parçalar alıp elde son şekli verilen mercimek köfteleri, üzerine limon sıkılıp bol yeşillikle servis edilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page