top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Meyveli ve Ballı Granola

granola

Omlet, sucuklu yumurta, simit, poğaça, bazen patates kızartması vb. çeşit çeşit kahvaltılara alışığız. Kimileri mısır gevreğine çok özenip sürekli ondan yiyen kuşaktan geliyor. Son dönemlerde de granola pek moda oldu. Buğdaylı, yulaflı, mısırlı çeşit çeşit gevrekler ile kuru meyvelerin karışımı ile sağlıklı kahvaltı etmek isteyenlerin bir  numaralı tercihi haline geldi. Yine de eğer yulafı alıp, güvendiğiniz bir yerden aldığınız kuru meyve ile karıştırmıyorsanız, yani tüm granolayı hazır alıyorsanız, pek sandığınız gibi sağlıklı olmayabiliyor. Bu sefer granolamızı kendimiz hazırlayacağız. Yulafı ambardan almayacağız elbette, mecburen hazır yulaf kullanmak zorundayız ama oldukça sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı olacağından eminim. Yine de pazar sabahları bunun yerine sucuklu yumurta yemekte fayda var. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

4 bardak hazır yulaf

1 bardak doğranmış badem

Çeyrek bardak buğday

Çeyrek bardak ay çekirdeği

Çeyrek bardak öğütülmüş keten tohumu (opsiyonel, bulabilirseniz)

1 çay kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı hindistan cevizi

1/3 bardak kanola yağı

2/3 bardak bal

Yarım bardak kuru üzüm

Yarım bardak doğranmış kuru ananas

Yarım bardak kuru kızılcık

Yarım bardak doğranmış kuru papaya

HAZIRLANIŞI:

Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayın. Büyük bir fırın tepsisine yapışmaz kağıdı serin.

Büyük bir kasede yulaf, badem, buğday, ay çekirdeği, keten tohumu, tarçın, hindistan cevizi, kanola yağı ve balı karıştırın. Bol bol ve güzelce karıştırdıktan sonra fırın tepsisine yayın. Kaşığın tersiyle üzerinden hafifçe bastırın.

Isınmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişirme işlemi bitince fırından alın ve tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra büyük bir kaseye granolanızı büyük parçalar halinde kırın. Kuru üzüm, ananas, kuru kızılcık ve papayaları içine karıştırın. Bu son malzemeler granolanıza karıştırdığınız meyveler. Arzu ederseniz bunlar yerine sevdiğiniz veya elinizde olan başka kuru meyveleri de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız meyveli granolayı hava geçirmeyen bir kapta muhafaza edin.

Bu tarif tek bir kahvaltıda yiyeceğiniz granola için değildir. Bu şekilde hazırlayıp kaba doldurduğunuz granolayı istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Servis ederken süt ile veya balla karıştırıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page