top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Milyoner Çöreği

shortbread

Adından hoşlanmayıp hemen kaçmayın lütfen. Milyonerlere layık bir tatlı değil elbette. Ancak emin olun lezzeti ile size milyonlarınız varmış hissi verecektir. Para sizin için önemsiz ise, önemli olan lezzet ve misafirlerinizin veya çocuklarınızın yüzündeki “oha harika olmuş” gülümsemesi ise, merak etmeyin hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Aksine oldukça şaşıracaksınız. Vakit kaybetmeden malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

12 yemek kaşığı tuzsuz margarin, oda sıcaklığında yumuşatılmış

1 buçuk bardak un

1 buçuk bardak toz şeker

Karamel Dolgu için:

4 yemek kaşığı tuzsuz margarin

1/3 bardak kahverengi şeker

400 gram süt

Çikolata Kaplama için:

200 gram sütlü çikolata

2 yemek kaşığı tuzsuz margarin

50 gram bitter çikolata

HAZIRLANIŞI:

Her zaman olduğu gibi fırını ısıtarak başlayın. Ancak bu sefer sıcaklığı 160 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın veya yağlı kağıt serin. Bir kasede un ve şekeri karıştırın. Margarini de ilave edip güzelce karıştırın. Karışımın kıvamı size ekmek kırıntılarını hatırlatıyorsa güzel bir hamur elde etmişsiniz demektir. Yani alışık olduğumuz pürüzsüz hamuru elde etmek için uğraşmayacaksınız. Hamuru tepsiye yayıp 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Dolgu için, yağı ve şekeri derin ve küçük bir tencereye koyup orta ateşte eritin. Karıştırırken altını açıp sütü ekleyin ve bir taşım kaynatın. Altını iyice kısıp 5 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Yoğun bir karamel kıvamına gelip rengi biraz değişince altını kapatıp soğumaya bırakın. Ilıklaşınca fırında pişirdiğiniz ve soğumaya bıraktığınız çöreklerin üzerine dökün.

Kaplamayı hazırlama kısmı biraz alengirli. Isıya dayanıklı bir kaba margarini ve sütlü çikolatayı koyun. Daha geniş bir kap veya tencereye de kaynayan su boşaltın. Kısık ateşte su pişerken margarin ve çikolatalı kabı içine yerleştirin. İyice eriyene ve yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Suya temas etmemesine özen gösterin. Başka bir kapta da ayrı olarak bitter çikolatayı eritin.

Sütlü çikolata karışımını çöreklerin üzerine döktüğünüz karamel dolgusunun üzerine dökün. Bitter çikolatayı da zikzak yaparak en üstte gezdirin. İyice soğumasını ve sertleşmesini bekleyin. 16 adet eşit boyutta kareler olarak kesin ve servis edin. Buzdolabında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page