top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Minik Acı Atıştırmalıklar

1760450

Daha önce lavaş veya tortilla kullanarak güzel ve lezzetli Meksika dürümleri ve yemekleri yaptık. Bu sefer doyurucu bir akşam yemeğinden çok, aşırı lezzetli ve eğlenceli bir atıştırmalıkta kullanacağız lavaşları. Yiyecek atıştırmalık, minik ama adında bir de acı geçiyor. Aslında acı yapmak zorunda değilsiniz. Ancak Meksika yemeklerinin alamet-i farikası acı olduğu için, malzemelerde acılı her hangi bir ürün geçmese de belki bir tutam acı biber, belki biraz acı sos ile o lezzeti kullanmanızı öneririm. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

4 adet lavaş veya tortilla ekmeği

1 adet konserve kuru fasulye (meksika fasulyesi bulursanız daha iyi oluyor)

3/4 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

50 gram zeytin, çekirdekleri çıkartılmış, ikiye bölünmüş

Doğranmış marul

Yarım bardak krema

Yarım bardak ince kıyılmış taze soğan (soğan yerine çok ince kıyılmış acı biber de kullanabilirsiniz)

Acı sos (opsiyonel)

HAZIRLANIŞI:

Fırını 220 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. 6-7 santim çapı olan kurabiye kesici veya konserve ağzı ile lavaştan yuvarlaklar kesin. Muffin hazırlarken kullandığınız mini muffin kaplarının içine bu yuvarlak lavaşları bastırarak yerleştirin.

Her kabın içine fasulyeden dökün. Üzerine kaşar peyniri ve zeytinlerden ilave edin. 10-12 dakika civarı lavaşlar çıtır çıtır olana, peynirler de eriyene dek pişirin. Fırından almadan önce fırını 100-120 dereceye kadar kısın. Her kabın üzerine bir mikrar acı sos damlatın, biraz krema gezdirin biraz da taze soğan (veya acı biber) serpiştirin. Fırına tekrar koyun ve bir süre içinde sıcak sıcak tutun.

Doğradığınız marulları servis tabağının içine yayın. Bu marul yatağının içine de fırından çıkardığınız yuvarlak lavaş atıştırmalıkları yerleştirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page