top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Muzlu Donut Tarifi

Avrupa’da sıkça tüketilen ve harika bir atıştırmalık olan donut, muz kullanılarak yapılan bu tarifle daha da lezzetli bir hale geliyor. Muzlu Donut, fırında yapılarak yağda kızartmaya göre daha hafif olan ve daha az şeker içeren bir donut tarifi.

Mutfağınızda farklı lezzetler denemeyi seviyor ve kaliteli besinlere ilgiliyseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarif için gereken malzemeler ve yapımının yazılı anlatımı aşağıda bulunmaktadır. İdil Yazar YouTube kanalının hazırladığı videoda tarifin yapımını ve püf noktalarını görsel olarak takip edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Videolu Anlatım


Malzeme Listesi

  1. 2 adet muz

  2. Yarım su bardağı toz şeker

  3. 1 adet yumurta

  4. 1 çay kaşığı kabartma tozu

  5. 1 su bardağı un

  6. 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

  7. 1 çay kaşığı vanilya

  8. Tuz

Hazırlanış Aşamaları

Derin bir kaba 2 adet muzu ekleyin ve bir dakika kadar çırpın. İçerisine 1 adet yumurta ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kalan malzemeleri de karışıma ekledikten sonra iyice karışana kadar çırpın. Akışkan bir hamur elde ettikten sonra hamuru bir sıkma torbasına doldurun. Sıkma torbanız yok ise kaşık da kullanabilirsiniz.

Donut kabınız var ise hamuru kalıplara taşırmadan dökün. Kabınız yok ise dilediğiniz şekilde küçük kek kalıplarına veya kaselere hamuru dökebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 – 10 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerini çikolata sosu veya süs malzemeleri ile süsleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page