top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Muzlu Pankek


muzlu dondurma

 Çok lezzetli, tatlı mı tatlı ve hem kahvaltı için, hem misafirleriniz için hem de yemek sonrası doymak bilmeyen midemizi susturmak için eşsiz bir seçenek, pankek. Alışık olduğumuz pankek tariflerinin biraz dışında, muz ile tadı dengelenmiş, yapımı kolay ve eğlenceli bir pankek bu. Malzemelere geçelim, vakit kaybetmeden tadına bakalım.

MALZEMELER:

1 bardak un

2 çay kaşığı kabartma tozu

Çeyrek çay kaşığı tuz

3/4 bardak yağsız süt (tercih meselesi, ben normal tam yağlı süt kullanmayı tercih ederim)

3 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış margarin (veya tereyağı)

2 yumurta

1 yemek kaşığı beyaz şeker

1 çay kaşığı vanilin

1 büyük boy muz, dilimlenmiş

Yarım bardak sütlü çikolata parçaları

Çeyrek bardak ceviz veya fındık

HAZIRLANIŞI

Büyük boy bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede ise süt, margarin, yumurtalar, şeker ve vanilini iyice çırpın. Unlu karışımın ortasında genişçe bir havuz açın. Sütlü, yumurtalı karışımı bu havuzun içine yavaşça dökün. Bu şekilde hazırlayacağınız yumuşak karışımın kıvamının doğru olup olmadığını daha önceden pankek veya krep yaptıysanız kolaylıkla anlayabilirsiniz. Yoğun bir hamur kıvamı olmaması gerekiyor. Çok sıvı da olmaması gerekiyor. İstediğiniz pankek kıvamını yakalarsanız daha fazla sütlü yumurtalı karışım ilave etmenize gerek yok. Nazikçe muz, çikolata parçaları ve fındıkları ekleyin.

Büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın. İyice ısınan tavaya küçücük bir parça margarin veya bir damla sıvı yağ koyun. Yağ kızınca çeyrek bardak pankek hamuru (veya sıvısı) dökün ve yüzeyinde kabarcıklar oluşana kadar pişirin. Spatula yardımı ile çevirip arka yüzünü de pişirin. Tüm hamur bitene kadar pankeklerinizi hazırlayın.

Üzerine küçük muz parçaları ve/veya çikolata sosu (bal da olabilir) dökerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page