top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

New York Cheesecake


new york cheesecake

New York’ta cheesecake böyle mi yapılır bilmiyorum ama amerika ile ilgili bir isim koyunca elbette ilgi çekici olmuyor. Çok fazla aksiyona girmeden, basit ve lezzetli bir tarif olduğu için biraz Queens biraz Brooklyn havası vermiyor değil şimdi kabul edelim. Bol meyveli, aromalı cheesecake sevmem ben düz cheesecake seviyorum diyorsanız bu tarif tam size göre. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

15 adet bisküvi, eti form da olabilir

2 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş margarin

200 gram krem peynir

1 buçuk bardak şeker

3/4 bardak süt

4 yumurta

1 bardak krema

1 yemek kaşığı vanilin

1/4 bardak un

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 derecede ısıtarak başlayın. Cheesecake kalınlığına uyacak derin bir tepsinin de dibini güzelce yağlayın.

Orta boy bir kasede bisküvileri iyice parçalayın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı tepsinin dibine bastırarak yerleştirin.

Büyük boy bir kasede de krem peyniri şeker ile iyice karıştırın. Kıvama geldikten sonra sütü ilave edin ve karıştırın. S0nrasında yumurtaları tek tek kırarak ve her birini iyice karıştırarak ilave edin. Krema, vanilin ve unu da ekleyip yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine ilave edin.

Önceden ısıttığınız fırında 1 saat kadar pişirin. Pişince fırını kapatın ancak cheesecake’i fırından çıkarmayın. Fırının kapağı kapalı şekilde 3-4 saat dinlendirin. Sonrasında da buzdolabında soğutun. Soğuk şekilde servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page