top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Nutellalı Cheesecake Tarifi

Pişirmeye gerek kalmadan, yapımı son derece basit ve pratik bir cheesecake tarifi olan Nutellalı Cheesecake ile tatlı çeşitlerinize harika bir lezzet daha ekleyebilirsiniz.

Nutella’nın harika lezzetinin cheesecake tadı ile birleşmesi sonucu ortaya çıkan bu enfes tatlının yapım aşamaları ve püf noktalarını İdil Yazar YouTube kanalının hazırlamış olduğu videoda bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Videolu Anlatım


Malzeme Listesi

  1. 1 kavanoz Nutella

  2. 60 gram pudra şekeri

  3. 80 gram tereyağı ya da margarin

  4. 2 paket Eti Burçak bisküvi

  5. 150 gram kavrulmuş fındık

  6. 500 gram Pınar beyaz peynir

Hazırlanış Aşamaları

2 paket burçak bisküvi ve yumuşamış tereyağını bir rondodan geçirin. Islak kum kıvamına geldikten sonra bir yemek kaşığı Nutella ve birkaç fındığı da rondonun içerisine katarak bir süre daha çevirin. Daha sonra karışımı rondodan çıkararak pasta kalıbına dökün ve hafifçe bastırarak kalıba yayılıp bir taban haline gelmesini sağlayın. 15 dakika kadar buzlukta kalıbı ile birlikte bekletin. Cheesecake’in tabanı buzlukta beklerken bir mikser yardımı ile pınar beyaz ve pudra şekerini derin bir kapta karışana kadar çırpın.

Daha sonra kaba kalan Nutellanın tamamını ekleyin ve 3 – 4 dakika daha çırpmaya devam edin. Cheesecake tabanını buzluktan çıkarın ve karışımı tabanın üzerine dökerek yayın. Dilerseniz kalan fındığı rondodan geçirip üzerine serpebilirsiniz. Chessecake’i 4 – 5 saat kadar buzdolabında bekletin. Aceleniz varsa bir kaç saat buzlukta da bekletebilirsiniz.

Nutellalı cheesecake servise hazır, afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page