top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Parmesanlı Milföy

parmesan

Sizi bilmiyorum ama bizim evde buzlukta her zaman milföy bulunurdu. Normal bir dünyada misafir dediğin önceden haber verip usturuplu saatlerde gelen insanlardır ancak burada hepimizin bildiği gibi çat kapı gelinir ama annelerimiz bu durumlara hep hazırdır. Milföy de işte bu hazır olma durumunun vazgeçilmez öğelerinden olmuştur hep. Sosisli, kaşarlı, bazen sade, her zaman çabucak hazırlanmış ve afiyetle yenmiştir. Bu sefer hayat kurtaran o milföy hamurunu kendimiz hazırlayacağız ve hamura parmesan koyarak şansımızı deneyeceğiz. Malum parmesan tuzlu bir peynir çeşidi olduğu için ve yoğun bir tadı olduğu için nasıl olacak emin değilim. Malzemelere geçelim ve görelim.

MALZEMELER:

3/4 bardak gelecek kadar tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış

400 gram lor peyniri

Çay kaşığının ucuyla tuz

2 bardak un

1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI:

Tereyağını, lor peynirini ve tuzu büyük bir kasede güzelce ve uzunca çırpalım. Kabın içine unu kibarca, nazikçe, acele etmeden dökelim ve döktükçe yoğuralım. Hamur yapış yapış bir kıvamda olacaktır. Yapışkan hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Bir kaba koyup ağzını kapatalım ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim.

Ardından fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt serelim veya tepsiyi hafifçe yağlayalım.

Hamurlarla oynayabileceğimiz bir yüzeyi unlayalım. Hamur toplarından birini merdane ile oklava ile yuvarlak şekilde açalım. Rendelenmiş parmesanın 1/4’ünü bu yuvarlak hamurun içine serpelim. Bıçak yardımı ile bu yuvarlağı 8 eşit parçaya bölelim. Bir parçasını alıp ay çöreği, kruvasan şekli verelim. Fırın tepsisine yerleştirelim. Geri kalan parçaları da bu şekilde hazırlayalım. Kalan 3 top hamuru da hazırlayalım.

Fırında 20-25 dakika civarı altın sarısı renk alana kadar pişirelim. Fırının dışına almadan önce 10 dakika kadar fırının içinde dinlendirelim. Sonra fırın dışında yenilebilecek kadar soğutalım. En sevdiğiniz misafir içeceği ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page