top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Pastırmalı Makarnalı Salata

580466

Pastırmadan devam etmem gerekiyordu, ediyorum. “Ay şekerim rejimdeyim salata yiyeceğim sadece”cileri üzecek, büyük ihtimalle mümkün olan en sağlıksız salata tarifiyle sizlerleyim. Pastırmalı salata olur mu demeyin çünkü çok da güzel oluyor. Makarnalı salata daha önce muhtemelen yemişsinizdir. Diğer ilave malzemeler ise salatamızı daha daha güzelleştirecek. Fast food alışkanlıklarımız yüzünden aşina olduğumuz ranch sos ise bu salatada kullanışlı olabilir ve salataya güzel bir lezzet katabilir. Malzemeler arasında göreceğiniz mayonez ve ranch salata sosu malzemeleri yerine sadece ranch sos da kullanabilirsiniz elbette. Malzemelere geçelim haydi:

MALZEMELER:

1 paket burgu makarna

10 dilim pastırma

1 bardak mayonez

3 yemek kaşığı salata karışımı (kuru dereotu, kuru maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak tozu karışımı)

Bir tutam karabiber

Yarım bardak süt

1 büyük domates, doğranmış

100 gram doğranmış siyah zeytin

1 bardak rendelenmiş çedar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir tencerede az tuzlu su kaynatıp, makarnaları 8 dakika kadar güzelce haşlayın. Süzün ve biraz yıkayıp kenara ayırın.

Pastırmaları orta ateşte kızartın. Kızardıktan sonra yağını temizleyip ince ince doğrayın. Büyük bir kasede de mayonez, salata karışımı (veya sadece ranch sos) ve karabiberi karıştırın. Süt ilave edip biraz kıvamını inceltin. Makarna, pastırma, zeytin ve peyniri ilave edip kasede iyice karıştırın. Ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Çıkardıktan sonra salata kuru görünürse biraz daha süt ilave ederek kıvam verebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page