top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Pastırmalı Patatesli Tavuk

1521055

Her zaman olduğu gibi yine aşırı lezzetli, doyurucu ve bir o kadar da sağlıksız bir tarifle karşınızdayım. Ben de isterdim veganlara özel tarifler yazayım, mutfağımız bitki koksun, yeşillikler içinde dolaşalım. Ancak ne yazık ki hayvansal gıda tüketmeyince iş hayatında sıkıntılar yaşıyorum. Kariyerimin başarılı bir şekilde devam etmesi için burada okuduğunuz tarifleri hazırlayıp yemem şart. Yapmışken sizlerle de paylaşmak ise benim için bir onur. Patatesli tavuk baget her zaman yaptığımız, yediğimiz bir yemek. Fırında mis gibi olur. Farklı bir şey yapmayacağız. Tavuk ve patatesleri yine fırınlayıp afiyetle yiyeceğiz ama bu sefer pastırmanın kokusu ve tadından da faydalanacağız. Malzemelere geçelim de nasıl oluyormuş hep beraber bakalım:

MALZEMELER:

6 adet tavuk kalça

6 adet tavuk baget

12 dilim pastırma

Tuz ve karabiber

1 adet kuru soğan

Yarım kilo-600 gr civarı patates

Baharat süslemesi için;

2 yemek kaşığı kuru fesleğen

1 yemek kaşığı sarımsak tozu

1 yemek kaşığı kekik

1 yemek kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayalım.

Her tavuk parçasını bir dilim pastırma ile kaplayalım. Tavukları mümkün olduğunca çok sarmaya özen gösterin. Sardığınız tavukları fırın tepsisine ve büyük bir borcama dizin. Tuz ve karabiber serpiştirin. Kuru soğanı mümkün olduğunca minik ve ince kıyın. Soğanı da tavukların üzerine serpin. Patatesleri doğrayın ve her parçasını tavukların aralarına sokuşturarak kompozisyonu tamamlayın.

Baharat süslemesi için olan malzemeleri de küçük bir kasede güzelce karıştırın. Tavuk ve patateslerin üzerine iyice serpin. Önceden ısıttığınız fırında tavukları ve patatesleri 1 saate yakın bir süre pişirin. Tavuklara sardığınız pastırmalar daha önce çıtır olursa daha kısa süre de pişirebilirsiniz. Önemli olan pastırmaların da çıtır çıtır olması. Patatesler de zaten bu sürede yumuşayıp kızaracak.

Pişen yemeği fırından alıp 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page