top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Patatesli Hazır Yufka Böreği Tarifi

3 adet yufka kullanarak kolay ve pratik olarak hazırlanan Patatesli Hazır Yufka Böreği Tarifi, videolu ve yazılı anlatımları ile Evdeki Pastane sayfamızda sizlerle paylaşılmıştır.

Lezzetli iç harcı ve enfes sosuyla mükemmel bir sonuç alacağınız Patatesli Hazır Yufka Böreği Tarifi, Ustadan Al Tarifi YouTube kanalı tarafından hazırlanıp yayınlanmıştır. Sesli anlatımından izleyeceğiniz videonun yanı sıra, gerekli malzemelerin tam ölçülü listesi ve hazırlanış aşamaları, aşağıda yazılı olarak da bilgilerinize sunulmuştur.

Kolay gelsin.

Malzeme Listesi

  1. 3 adet böreklik hazır yufka

İç harcını hazırlamak için;

  1. 4 adet orta boy patates

  2. Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

  3. 1 adet kuru soğan

  4. 1 tatlı kaşığı tuz

  5. Yarım çay kaşığı karabiber

  6. 2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber

  7. 1 tatlı kaşığı kuru nane

  8. Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yufkalara sürülecek sosu hazırlamak için;

  1. 5 yemek kaşığı yoğurt

  2. 2 adet yumurta

  3. Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırın tepsisini yağlamak için;

  1. 2 tatlı kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Üzeri için;

  1. Susam ve çörek otu (isteğe bağlı)

Videolu Anlatım


Yazılı Anlatım

  1. İç harcını hazırlamak için; 4 adet orta boy patates haşlanıp kabukları soyulduktan sonra, çatalla ezilir ya da rendeden geçirilir.

  2. Ocağa alınan uygun bir tavaya çeyrek çay bardağı sıvı yağ eklenir ve ince doğranmış 1 adet kuru soğan ilave edilip orta ateşte karıştırarak kavrulur.

  3. Ardından, patatesler eklenip karıştırılır ve hafif pembeleşene kadar kavurmaya devam edilir.

  4. Sonrasında, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edilip karıştırılarak hazır hale gelen harç, ayrı bir kaba alınarak soğuması için bekletilir.

  5. Yufkalara sürülecek sosu hazırlamak için; derince bir kaba alınan 5 yemek kaşığı yoğurt, 2 adet yumurta ve yarım çay bardağı sıvı yağ, çırpma teliyle iyice karıştırılır.

  6. Böreğin pişirileceği dikdörtgen borcam fırın tepsisinin tabanı ve kenarları, 2 tatlı kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin kullanarak fırça yardımıyla yağlanır.

  7. Toplamda 3 adet kullanılacak böreklik hazır yufkanın ilki tezgaha serilerek açılır ve üzerine hazırlanan sostan yaklaşık 1 kepçe kullanarak fırça yardımıyla sürülerek her yerine yayılır.

  8. Önceden hazırlanıp soğutulan iç harçtan üzerine serpilerek yerleştirilir ve yufkanın karşılıklı 2 kenarı tepsinin boyutlarına uygun olacak şekilde içe doğru katlanır.

  9. Açık olan kenardan başlayarak sıkı bir biçimde rulo biçiminde sarılmaya başlanır.

  10. Yufkanın ortasına ulaşıldığında kesilip sarma işlemine devam edilir ve işlemin sonunda1 adet yufkadan 2 adet rulo elde edilir.

  11. Kalan 2 adet hazır yufka için de aynı işlemler tekrarlanır ve hazırlanan 6 adet yufka rulosu, borcam fırın tepsisine yan yana dizilerek yerleştirilir.

  12. Yufkalara sürülen sosun kalan kısmı, yufkaların üzerine gezdirilir ve fırça yardımıyla yayarak kuru yeri kalmadan her yerinin soslanması sağlanır.

  13. Keskin bir bıçak yardımıyla enine 4 eşit parça olacak şekilde kesilerek dilimlenir ve isteğe bağlı olarak susam ile çörek otu serpilir.

  14. Buzdolabına kaldırılarak yarım saat boyunca dinlendirilen börek, sürenin sonunda buzdolabından çıkarılıp 1 – 2 dakika boyunca oda sıcaklığına ulaşması beklenir.

  15. Ardından, önceden ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayar fanlı fırında yaklaşık 45 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilir.

  16. Fırından alındıktan sonra, 5 – 10 dakika kadar ilk sıcağının geçmesi beklenir ve servis tabağına alınarak ikrama hazır hale getirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page