top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Peynirli Kek Tarifi

Şık görünümü ve harika lezzeti ile servis tabaklarınıza çok yakışacak Peynirli Kek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmuştur. Tatlı keklere enfes bir seçenek ve çay ya da kahve ikramlarınızın arasında özel bir yeri olacak tarif, sesli anlatımın yer aldığı videodan ve yazılı anlatımından sizlere aktarılmaktadır.

Çok fazla vakit harcamadan kolay ve pratik olarak yapılan Peynirli Kek Tarifi, Nefis Yemek Tarifleri YouTube kanalı tarafından hazırlanıp yayınlanmıştır. Kekin yapımında kullanacağınız malzemelerin tam ölçülü listesini ve hazırlanış aşamalarını, aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Malzeme Listesi

Hamurunu hazırlamak için;

  1. 3 adet yumurta

  2. 1 su bardağı sıvı yağ

  3. 1,5 su bardağı yoğurt

  4. 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

  5. 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  6. 1 tutam doğranmış maydanoz

  7. 1 paket kabartma tozu

  8. 1,5 su bardağı un

  9. Tuz, kırmızı pul biber

Üzeri için;

  1. Susam

  2. Çörek otu

Videolu Anlatım


Yazılı Anlatım

  1. Derince bir kaba alınan 3 adet yumurta ile 1 su bardağı sıvı yağ, mikser yardımıyla çırpılır.

  2. Ardından, 1,5 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 tutam doğranmış maydanoz eklenip, kaşık yardımıyla karıştırılır.

  3. Sonrasında, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı un ve ölçülerini damak tadınıza göre ayarlayacağınız tuz ile kırmızı pul biber ilave edilip, karıştırmaya devam edilir.

  4. Hazırlanan kek hamurunun tamamı, tabanına pişirme kağıdı yerleştirilmiş dikdörtgen borcama aktarılıp yüzeyi düzeltilir.

  5. Üzerine susam ve çörek otu serpilip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü olarak pişirilir.

  6. Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı çıkan kek, kesilip dilimlenerek ikrama hazır hale getirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page