top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Peynirli Pamuk Çörek Tarifi

Hamurunun elle yoğurulmadan hazırlandığı yumuşacık dokusu ve harika lezzeti ile çok beğeneceğiniz Peynirli Pamuk Çörek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda tüm aşamalarını takip edeceğiniz videolu ve yazılı anlatımıyla bilgilerinize sunulmuştur.

Kahvaltı ve çay saatleriniz için denemenizi önerdiğimiz kömbe çörek olarak da bilinen Peynirli Pamuk Çörek Tarifi, Masmavi3 Mutfakta YouTube kanalı tarafından hazırlanıp paylaşılmıştır. Sesli anlatımlı videonun yanı sıra, yapımı için gerekli olan ölçülü malzeme listesini ve hazırlanış aşamalarını, aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Videolu Anlatım


Malzeme Listesi

Hamurunu hazırlamak için;

  1. Yarım su bardağı ılık su

  2. 3 tatlı kaşığı toz şeker

  3. Yarım paket yaş maya ya da 1 paket kuru toz maya

  4. 1 su bardağı ılık süt

  5. Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin

  6. 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)

  7. 1 tatlı kaşığı tuz

  8. 3,5 su bardağı un

  9. 250 gram beyaz peynir

  10. 1 tutam maydanoz

  11. 1 adet kuru soğan

Üzeri için;

  1. 1 adet yumurtanın sarısı (önceden ayrılan)

  2. 1 yemek kaşığı süt

  3. Dövülmüş ceviz içi

Hazırlanış Aşamaları

  1. Hamurunu hazırlamak için; yoğurma kabına alınan yarım su bardağı ılık su, 3 tatlı kaşığı toz şeker, yarım paket yaş maya ya da 1 paket kuru toz maya ve 1 yemek kaşığı un, iyice karıştırılıp 5 – 6 dakika kadar bekletilir.

  2. Ardından, 1 su bardağı ılık süt, çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin, 1 adedinin sarısı üzeri için ayrılmış 2 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip, çırpma teli yardımıyla iyice karıştırılır.

  3. Sonrasında, 3,5 su bardağı un yavaş yavaş eklenip tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvama gelen hamurun üzeri kapatılıp, ılık bir ortamda yaklaşık 25 dakika kadar mayalanması için dinlendirilir.

  4. Mayası tamamlanan hamura, 250 gram ufalanmış beyaz peynir, 1 tutam doğranmış maydanoz ve 1 adet ince doğranmış kuru soğan eklenip gene tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.

  5. Hazır hale gelen hamur, pişirme kağıdı ile kaplanmış tercihen kare şeklindeki kalıba ya da borcama aktarılır ve düzgünce yayarak yüzeyi düzeltilir.

  6. Üzerine, önceden ayrılan 1 adet yumurtanın sarısı ile 1 yemek kaşığı süt çırpıldıktan sonra fırça yardımıyla sürülür ve dövülmüş ceviz içi serpilir.

  7. Pişirme öncesi 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletilir.

  8. Ardından, önceden ısıtılmış 220 derecelik alt üst ayar fırında 30 – 35 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.

  9.  Fırından alındıktan sonra tabanının nemlenmemesi için bir tel altlığa alınır ve sonrasında dilimlenerek ikrama hazır hale getirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page